Hlavní obsah

Vigantické hasičky vydaly kalendář

Novinky, Vendula Foldyna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční vánoční dárek si nadělily ženy ze Sdružení dobrovolných hasičů v obci Vigantice na Valašsku. Vydaly nástěnný kalendář pro rok 2013 a tím zakončily úspěšnou letošní sezónu v požárním sportu.

Foto: Silvie Fojtášková

Vigantické hasičky

Článek

V okrskových soutěžích v tomto roce vybojovaly pětkrát třetí místo, dvakrát druhé a jednou dokonce zvítězily. Celkově se umístily na pěkné třetí příčce, což je velký úspěch. Boj o prvenství jim totiž značně komplikoval špatný stav zastaralého hasicího stroje, díky němuž byly dokonce na soutěži v Bystřičce diskvalifikovány. Ale to už je naštěstí minulostí, protože v místní hasičárně už na jarní tréninky netrpělivě čeká nová nablýskaná „mašina“. 

Kalendář vigantických hasiček se setkal s velkým ohlasem hlavně u mužů.  Líbí se jim fotografie, jejichž autorkou je Silvie Fojtášková z Vigantic. V malém ateliéru vytvořila povedená dílka, na kterých ženy pózují s hadicemi a dalšími hasicími pomůckami, ale také s tematicky zaměřenými doplňky k jednotlivým kalendářním měsícům, například s andělskými křídly či velikonočním tatarem. 

Aleš Depta, vigantický starosta, je přesvědčen, že kalendář bezesporu přispěje i k další propagaci požárního sportu, který má mezi mládeží na Valašsku stále více nadšených příznivců. Ve Viganticích vedle žen pravidelně v hasičárně trénují i děti pod vedením Romany Grigorescu. Některé z nich se věnují i fotbalu, který je ve Viganticích také velmi oblíben. Vždyť na místním hřišti si už od dětských let pohrávali s mičudou například Milan Baroš, René Bolf či Tomáš Kučera. Sportovců má tato obec s 1000 obyvateli opravdu hodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám