Hlavní obsah

Veteráni se v sobotu projeli ostravskou pěší zónou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu dopoledne uspořádal Tatra Veteran Sport Club Ostrava XVII. ročník Veteran Rallye Ostrava 2015 jako Memoriál Ing. Františka Procházky. Součástí akce byl sraz italských automobilů Ostrava. Start rallye byl na Masarykově náměstí v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

VETERAN RALLYE OSTRAVA 2015, Masarykovo náměstí 30.5.2015. Poesche 911T

Článek

Od 9:00 hodin 30. května bylo Masarykovo náměstí zaplněno lidmi, kteří obdivovali automobilové a motocyklové veterány. Naleštění miláčkové spokojených majitelů a řidičů se divákům předvedli ukázkovou jízdou po ostravské pěší zóně, a pak postupně odstartovali na Veteran Rallye Ostrava 2015.

První ročník tohoto závodu uspořádali členové Tatra Veteran Sport Clubu Ostrava  již v roce 1994 na počest Ing. Františka Procházky, který byl zakládající člen a  až do své smrti " duší" klubu.

Z ostravského náměstí odstartovalo 72 historických aut a motocyklů, které tentokrát pořadatelé rozdělili do dvou "věkových" skupin. Vozy postupně odjížděli na trasu do Studénky, pánské ulice a na zámeček. Pokračovali dále do Pustějova, Fulneku, Komenského náměstí, do Tošovic u Oder a  dojeli do Klokočůvek, areálu U Mária skály, kde byl cíl. Tam program pokračoval do 24:00 hodin.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám