Hlavní obsah

Veselá trojka Pavla Kršky zahraje v Jemnici v rámci slavnosti Barchan

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heligonka, akordeon a klávesy. Pavel Krška, Lubomír Peterka a Miroslav Hrdlička. Tato trojice hudebníků z Černé Hory na Blanensku se v posledních měsících stala obrovským hitem starší generace. Své vystoupení předvede v Jemnici v rámci historické lidové slavnosti Barchan v pondělí 16. června.

Foto: archiv Veselá trojka Pavla Kršky

Veselá trojka Pavla Kršky vystoupí v pondělí 16. června 2014 v Jemnici na zámku.

Článek

Kulturní nadšenci, vystupující pod hlavičkou Jemnický Fest, se rozhodli protáhnout historickou slavnost Barchan o den déle. Tak jako tomu bylo dříve. 

„Za mého mládí se chodívalo vždy v pondělí do Městského lesa za Jemnici, kde byla kapela, a veselí pokračovalo do pozdních nočních hodin. Ve dvě odpoledne se zavřeli fabriky a obchody a celé město se šlo bavit. To se tak nějak časem vytratilo a my jsme se rozhodli Pondělní výlet zase obnovit,” řekl jeden z pořadatelů.

Tentokrát se však za město chodit nemusí. Tak jako celý hlavní program slavnosti Barchan, se Pondělní výlet bude konat v zámeckém areálu.

Veselá trojka vystoupí od 15 hodin. V případě nepříznivého počasí se vystoupení přesune do jemnického kinosálu. 

Předprodej vstupenek probíhá v TIC Jemnice a v Textil Domino Dačice (naproti MÚ Dačice).

Kapela Veselá trojka Pavla Kršky se na televizní obrazovce objevila loni v dubnu a od té doby trhá přední příčky hitparád TV Šlágr. „Řadě lidí se tento kanál nelíbí a říkají, že se tam hrají šílené odrhovačky. My hrajeme vlastní písničky na lidovou notu. A tady ty řeči neřešíme. Doma mám haldu dopisů od lidí, které naše skladby chytly za srdce. A to je pro mě směrodatné," uvedl vedoucí skupiny Pavel Krška z Černé Hory.

Od 19 hodin vystoupí duo Vasr Band, které západ Slunce a všechny návštěvníky pobaví zábavovými hity. Na toto vystoupení vstupné není.

Připraveno je také občerstvení v Mázhausu u Jindřicha z Lipé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám