Hlavní obsah

Venkov je k vidění v ostravském Trojhalí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 2. do neděle 4. září je v ostravském Trojhalí Karolina k vidění unikátní výstava Venkovské Trojhalí. Do zastřešeného, veřejnosti zdarma přístupného náměstí se přestěhoval venkov. Návštěvníci spatří na 5000 metrech čtverečních vše, co mohou nalézt na venkově.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.9.2016. Venkovské Trojhalí v Ostravě!!!

Článek

Výstava je architektonicky velmi dobře a pečlivě připravena. Exponáty rozměrných klecí s domácím ptactvem, jako jsou kuřata, slepice, kohouti a holubi rozličných velikostí, tvarů a barev, sousedí s exponáty vodního ptactva a také s minivýstavou králíků.

Živé exponáty jako jsou vietnamská prasátka a kozy jsou potěšením pro děti stejně jako historické zemědělské  traktory, stroje a pluhy v kontrastu s moderními velkokapacitními zemědělskými stroji. K vidění je i kombajn zapůjčený ze Staré Bělé. Exponáty jsou orámovány květinovou a zahradní výzdobou.

„Organizace se ujali zástupci Trojhalí Karolina, obce Hatě a polské obce Kryżanowice,” uvedl jeden z organizátorů Petr Gajda.

Pořadatelé připravili zajímavé, pestré a zábavné doprovodné aktivity. Děti si mohou zahrát společenské i sportovně adrenalinové hry - skok do slámy, hledat jehlu v kupce sena nebo projít dětské bludiště ze slámy.

Dospělí najdou úkoly náročného charakteru, jako jsou "házení" perel prasatům na cíl, skok pro pírko přes plot nebo méně podnětné házení flinty do žita.

V areálu najdou i ukázky tradičních venkovských řemesel, ale také dobré, lahodné pochutiny vyrobené v téměř domácím prostředí. Ke všemu v časových cyklech hraje cimbálová muzika Friš.

Zájemci mohou výstavu navštívit ještě v neděli 4. září od 10.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám