Hlavní obsah

Veltruská Hubertova jízda opět tuto sobotu

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve veltruském parku v sobotu 4. listopadu proběhne v jednu hodinu odpoledne zahájení letošní Hubertovy jízdy v režii místního jezdeckého spolku Dámy v sedle a za podpory vedení zámku Veltrusy.

Foto: Martin Tlustý

Na začátku každé Hubertovy jízdy se již tradičně provádí instruktáž, a to v notně archaickém duchu.

Článek

Zahájení proběhne na louce u jezírka Špígl pod zámkem. Zde pro již přihlášené účastníky na koních proběhne nezbytná instruktáž a poté již slot se svým Mástrem v čele vyrazí okružní alejí velkým obloukem ve směru k pavilonu Marie Terezie.

Během své cesty okružní alejí slot několikrát odbočí doprava k překonání nových dřevěných mostků a zhruba na úrovni Všestud dojde přibližně ve 13:30 hodin na přilehlé louce ke skokům přes proutěné překážky.

Překážkové úseky jsou letos nachystány celkem tři, výše jednotlivých překážek (celkem jich bude 19) není více než 80 cm. Poslední z těchto budou koně se svými jezdci překonávat ve vnitřním oválu kolem pavilonu Marie Terezie na samotném konci parku přibližně ve 14:30 hod.

Poté se na přilehlé louce kolem 15:00 hod. uskuteční závěrečné Halali alias Hon na lišku.

Reklama

Výběr článků

Načítám