Hlavní obsah

Velká cena Ostravy v plavání se uskuteční o víkendu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub plaveckých sportů Ostrava a Český svaz plaveckých sportů pořádají ve spolupráci se statutárním městem Ostrava v sobotu 30. dubna a v neděli 1. května 23. ročník Velké ceny Ostravy v plavání. Závod je současně kvalifikační na OH v Riu de Janeiro 2016, ME v Londýně a MEJ v Hődmezväsärhely.

Foto: Josef Zajíc

23. ročník Velké ceny Ostravy v plavání 30. dubna až 1. května 2016

Článek

Ředitelem závodu je vedoucí trenér Klubu plaveckých sportů Ostrava Vítězslav Hartmann, který bude řídit nejen organizátory akce, ale také rozhodčí všech disciplín.

Na dvoudenní závody je přihlášeno 45 oddílů z České republiky a 250 závodníků z České republiky, Polska, Rakouska a Maďarska. Za dva dny bude realizováno 1138 startů na tratích 50, 100, 200, 400, 800 a 1500 metrů v disciplínách motýlek, znak, prsa, volný způsob a polohový závod.

V sobotu 30. dubna budou závody zahájeny v 9.00 hodin rozplavbami. Odpolední program bude zahájen v 16.30 hodin finálovými závody.

V neděli 1. května budou rozplavby zahájeny v 9.00 hodin a finálové v 15.30 hodin. Vše se bude konat v krytém bazénu Ostrava - Poruba, na ulici Generála Sochora 1378. 

„Závodníci mají zde poslední možnost splnit kvalifikační limit k účastni na ME v Londýně. Jsme velmi potěšeni, že z Ostravy mají splněný limit na ME v Londýně a zúčastní se Barbora Závadová, Tereza Závadová a Věra Kopřivová. Dokazuje to fakt, že vysoká úroveň v našem Klubu plaveckých sportů Ostrava stále trvá. Barbora Závadová má již splněn i limit na OH Rio de Janeiro,” informoval ředitel závodu Vítězslav Hartmann.

Od roku 1997 je nejúspěšnější závodnicí Petra Chocová, která Velkou cenu Ostravy v plavání získala čtyřikrát, v kategorii mužů se nejvíc zatím dařilo Danielu Málkovi, ostravské závody vyhrál pětkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám