Hlavní obsah

Velikonoce v Jiráskově rodném domku

Novinky, Markéta Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak, jako se na Velký pátek otevírají hory, které vydávají poklady, v Hronově otevřou rodný domek Aloise Jiráska, kde pro zájemce připraví bohatý sortiment lokálních výrobků.

Foto: Kateřina Smutná
Článek

Velikonoce v Jiráskově rodném domku je název dvoudenní prodejní výstavy řemeslných produktů. Výstava se koná na Velký pátek 19. dubna od 9.00 do 17.00 hodin a následující sobotu 20. dubna od 9.00 do 14.00 hodin. Cílem výstavy je umožnit místním obyvatelům prohlédnout si a nakoupit lokální produkty, ale i navázání kontaktů mezi jednotlivými tvůrci a řemeslníky.

Pokud se rozhodnete akci navštívit, budete si moci prohlédnout a zakoupit zboží od více než dvaceti řemeslníků. Těšit se můžete na hračky, oděvy, keramiku, šperky, šité dekorace, tašky, drátované dekorace, háčkované doplňky, skleněné figurky, pomlázky z vrbového proutí, ručně vyráběná razítka, pohlednice, papírové vystřihovánky, květinové dekorace, malované kraslice, bylinné sirupy, med.

Uvidíte zde ukázku výroby vyškrabávaných kraslic. Na prostranství před Jiráskovým domkem vám předvede svoji práci kovář a také můžete obdivovat fungující historický šlapací soustruh na dřevo.

Místní cukrářka připraví malé občerstvení, kávu a čerstvě upečené donuty a cupcakes. Jiráskův rodný domek se nachází u vstupu do parku A. Jiráska, kde se v případě pěkného počasí mohou děti zaměstnat na dětském hřišti, zatímco dospělí si vychutnají kávu na lavičce pod stromy.

Akce se uskuteční poprvé, pořádá ji spolek Vyrobeno v Hronově, z. s. ve spolupráci s Muzeem Náchodska, za podpory Fler.cz a města Hronova. 

Reklama

Výběr článků

Načítám