Hlavní obsah

Velikonoce na zámku v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Na velikonoční svátky je zámek v Litomyšli otevřen od Velkého pátku do Velikonočního pondělí. Reprezentační sály doplní velikonočně laděná květinová výzdoba. Soukromé pokoje zase nové vybavení. Poslední dny je také otevřená voňavá jarní výstava Múzy mezi květinami.

Foto: Zdeňka Kalová

Velikonoční výzdoba zámku v Litomyšli

Článek

Mimořádně na Velký pátek 19. dubna a Velikonoční pondělí 22. dubna otevřou se návštěvníkům tradiční prohlídkové trasy reprezentačními a soukromými pokoji a historické divadlo.

O letošních Velikonocích bude zámek otevřen od pátku 19. do pondělí 22. dubna (včetně), vždy od 10 do 16 hodin. Poslední prohlídka začíná v 15:00. Jako velikonoční bonus doplnila reprezentační sály v západním zámeckém křídle (základní prohlídková trasa A) voňavá květinová a velikonoční výzdoba.

Soukromé pokoje ve východním křídle zámku (základní prohlídková trasa B) prošly ve dnech před velikonočními svátky reinstalací. Obohatily je nové návštěvnické koberce, brokátové závěsy na oknech, nebo vybavení dosud se skrývající v depozitářích.

Současně také mají možnost velikonoční návštěvníci se zakoupenou vstupenkou na prohlídkové trasy A i B navštívit zdarma květinovou výstavu s názvem Múzy mezi květinami, výstavu k oslavám 20 let od zápisu zámku v Litomyšli na seznam světového dědictví UNESCO, která končí 22. dubna. Sály v přízemí s instalovanou výstavou jsou bezbariérově přístupné, prohlídkové trasy nikoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám