Hlavní obsah

Velikonoce na Mníšku proběhnou ve znamení hudby, zábavy a šermu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 16. dubna přivítáme na zámku Mníšku pod Brdy jaro při Velikonoční veselici s kuřetem. Na mostě bude jarmark a trhovci, v zámku pohádkové prohlídky a na nádvoří hudba i šerm.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Veselá hudba bude návštěvníky Mníšku provázet celý den. Dopoledne se můžeme těšit na poberounskou kapelu Třehusk, se kterou si budeme moci zanotovat známé staropražské a lidové písničky doprovázené hrou na trubku, akordeon, kontrabas nebo třeba valchu.

Kapela vystupuje už přes třicet let a co znamená její zajímavý název? Vznikl složením slov Třebaňská hudební skupina. A jakéže popěvky si zapějeme? Určitě se všichni přidají k písničce Na Pankráci, Po starých zámeckých schodech, Šup sem, šup tam nebo Ručičky, nebojte se.

Kapelu Třehusk pak vystřídají flašinetáři, kteří tak plynule naváží na "staropražskou" atmosféru, a odpoledne přijde na řadu country skupina Balzám, která zahraje ku poslechu i tanci.

Po celý den se bude v rytmu hudby nakrucovat velké žluté kuře a vítat malé i dospělé návštěvníky. Pokud budou chtít, mohou mu přispět na konto sbírky Pomozte dětem.

Reklama

Výběr článků

Načítám