Hlavní obsah

Vánoční polévku nabízela v Ostravě Armáda spásy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 21. prosince od 15 hodin na Masarykově náměstí v Ostravě nabízela Armáda spásy lidem Vánoční polévku pro chudé i bohaté, pro seniory i děti, jako výraz oslavy dobrého srdce v období svátků.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční polévka. Ostrava, Masarykovo náměstí. 21.12.2015. Zleva: Bc. Jiří Vončík, Ing. Zbyněk Pražák.

Článek

Vánoční polévku uvařili pracovníci Armády spásy v Ostravě. Akce se zúčastnili všichni ředitelé poboček Armády spásy v čele s oblastním ředitelem Bc. Tomášem Surovkou. Zúčastnili se také Bc. Jiří Vončík, ředitel azylového domu pro ženy a matky s dětmi, Mgr. Daniel Ciešlar, ředitel domova Přístav, Mgr. Jan Vincenc, ředitel domova Přístav II, a ředitelka prevence bezdomovectví a nízkoprahových zařízení Mgr. Marcela Stryjová.

Chutnou hrachovou polévku s chlebem nabízeli zástupci Magistrátu města Ostravy v čele s náměstky ostravského primátora Ing. Zbyňkem Pražákem, Ph.D. a Mgr. Michalem Mariánkem.

„Tato akce má již pětiletou tradici. Vždy před Štědrým dnem se lidem na veřejném místě dává polévka. Tradici plní Armáda spásy. Jde o snahu, aby lidé se v tomto období uměli rozdělit s druhými, aby dávali něco ze sebe, aby nabízeli něco lidem potřebným,” řekl Zbyněk Pražák.

Polévku nabízel lidem na Masarykově náměstí také Bc. Martin Bednář, starosta  městského úřadu Ostrava - Jih, a Ing. Petra Bernfeldová, starostka městského úřadu Moravská Ostrava a Přívoz.

„Je to užitečná akce. Nabízíme teplou polévku především těm nejpotřebnějším, lidem bez domova, ale také kolemjdoucím, kteří si v dnešním větrném a studeném počasí uvědomí, že je třeba potřebným nějak pomoci. Myslím si, že Vánoce jsou časem, kdy zapomínáme na všechno zlé a myslíme na to dobré -  a tak je třeba dělat dobré skutky,” uvedla při nalévání polévky Petra Bernfeldová.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám