Hlavní obsah

Vánoční dobročinný bazar přispěje na léčbu nemocných dvojčat

Novinky, Pavel Jaňurek

V karvinském Krajském středisku volného času Juventus se v sobotu 10. prosince uskuteční Vánoční dobročinný bazar. Jeho výtěžek poputuje na léčbu nemocných, dvou a půl ročních dvojčátek Miriam a Karolínky.

Foto: Pavel Jaňurek

Miriam a Karolínka Wijacké

Článek

"Výtěžek z akce poputuje na jejich léčbu, která je finančně nákladná, ale díky které se naučí, jak správně používat své drobné ruce a nožičky. Díky ní se naučí chodit, naučí se samostatně najíst a poprvé nás rodiče obejmout. Léčba jim umožní prožít plnohodnotné dětství," sdělila matka holčiček Lucia Wijacká.

Dívenky trpí vzácnou chorobou, která jim prakticky znemožňuje jakýkoliv pohyb. Samy neumí uchopit lžičku, nedokáží chodit, ani samy vstát.

Všichni, kteří by snad rádi přispěli na léčbu obou dívenek, jsou zváni do karvinského Juventusu. Na prodej budou různorodé věci, od oblečení až k plyšovým hračkám.

"Pokud vám jejich osud není lhostejný a rádi byste i vy přispěli k jejich uzdravení, uděláte radost nejen sobě, ale hlavně dvěma malým dětem prožít hezké Vánoce. Jste srdečně zváni," dodala maminka obou holčiček.

Reklama

Výběr článků

Načítám