Hlavní obsah

Vandalismus se nevyhýbá ani Novému Lískovci

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská část Brno-Nový Lískovec se vyznačuje hezkým prostředím a revitalizovanými domy. Avšak dojem z okolí ničí některé zničené objekty.

Foto: Zdeněk Drgáč

Zničený altán v Novém Lískovci.

Článek

Ani Novému Lískovci se totiž nevyhýbají vandalové. Výjimkou ani zde nejsou posprejované domy, dveře či okna, poničené lavičky, poškozené vybavení dětských hřišť, zastávek MHD apod. Ačkoliv městská policie zasahuje, většinou bez výsledku.

Například altán s ohništěm u ulice Chironova pod právě probíhající stavbou sportovně-relaxačního centra byl původně určen jako místo k pořádání akce jménem Kameňák se baví. Kvůli vandalům je však objekt nepoužitelný. To samé platí o dalších lokalitách podobného významu.

Mgr. Martina Handlová z městské policie, která má území na starosti jako strážník, se vyjádřila k tomuto problému následovně: "Bohužel se nám vždy nepodaří pachatele zadržet přímo při činu a často se od obyvatel Nového Lískovce o vandalismu dozvídáme velmi pozdě. V tomto směru jsme se již v minulosti prostřednictvím Lískáčku snažili oslovit novolískovecké občany k větší spolupráci s městskou policií a k tomu, aby v případech, kdy dochází k vandalismu, sprejerství či narušování veřejného pořádku, neváhali zavolat hlídku městské policie," uvedla Handlová.

"Hlídky Městské policie v Novém Lískovci provádějí hlídkovou činnost v denní i noční době, zaměřují se především na kontrolu problematických lokalit, zejména okolí OC Albert, dětských hřišť, kontrolu zastávek MHD, podchodů atd. Vycházíme při těchto kontrolách i z poznatků, které dostáváme od občanů," dodala Handlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám