Hlavní obsah

Valašskokloboucké podnikatelské centrum zve na Den otevřených dveří

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavba Valašskoklobouckého podnikatelského centra spěje do poslední etapy, kterou je vznik klidové zóny na nádvoří komplexu a dokončení interiérů. V průběhu léta by potom měl inkubátor ožít stěhováním a na podzim se budou moci zasídlit první firmy.

Foto: Archiv Valašskoklobouckého podnikatelského centra

Výstavba Valašskoklobouckého podnikatelského centra jde do finále

Článek

Projekt za bezmála 50 milionů korun, z nichž téměř 38 milionů pokrývá dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj, se ale ještě před dokončením představí široké veřejnosti, a to hned ve dvou prohlídkách. Ty se budou konat v sobotu 16. července.

„Valašskokloboucké podnikatelské centrum je projekt, na kterém Město Valašské Klobouky usilovně pracuje už řadu let. Nyní se realizace blíží do finále a inkubátor již brzy přivítá první firmy, které budou moci využívat dotovaného nájmu i širokého spektra podporovaných služeb. Věříme, že centrum napomůže zlepšení podnikatelského prostředí a růstu konkurenceschopnosti našich firem,“ vyjádřil k projektu starosta Dalibor Maniš.

„Velký přínos si od něj ale slibujeme také v oblasti tvorby nových pracovních míst, která jsou v našem regionu vyvažována zlatem,“ dodal.

Přestože je oficiální zahájení provozu podnikatelského centra plánováno na začátek října, již v této etapě se mohou s jeho podobou detailně seznámit zájemci z řad veřejnosti.

„Den otevřených dveří pořádáme u příležitosti Valašského kumštování, které se bude ve Valašských Kloboukách konat o nadcházejícím víkendu. Vzhledem k tomu, že se zatím jedná o staveniště, nebudou pochopitelně možné individuální návštěvy, a proto zveme na dvě prohlídky s průvodcem. Ty se uskuteční v sobotu v 11 a ve 14 hodin,“ informoval jednatel společnosti Valašskokloboucké podnikatelské centrum Karel Šoman.

Valašskokloboucké podnikatelské centrum vzniká za účelem podpory malého a středního podnikání v oblasti jižního Valašska. Firmy díky modernímu zázemí získají širokou podporu ve svých aktivitách, a to od zvýhodněných nájmů prostor a techniky až po bezplatná školení a workshopy s odborníky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám