Hlavní obsah

V zámečku Vráž zavítáte suchou nohou pod hladinu Rudého moře

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stane se tak během komentované filmové projekce podmořských záběrů, podbarvených působivou hudbou, pořízených v oblasti Sinaje i okolí Marsa Alam. Dojde i k putováním na vrcholky Sinaje, k horským oázám a zastávkou budou i památky Luxoru.

Foto: Petr Hejna
Článek

Večer v pondělí 21. listopadu proběhne v jídelně lázeňského zámečku široké veřejnosti přístupná akce, která na velkém plátně zavede návštěvníky (v teple si vychutnávající kávu, pivo, či sklenku vína) do vod moře v žhnoucích končinách Egypta. Tedy do zcela jiného podnebí a teploty, než které nám přináší nastávající zima.

Oblast Sinaje je v současné době našim turistům dost těžko přístupná, každý má jistě stále v paměti tragédii spojenou s pádem ruského letounu po startu ze Sharm el Sheikh do pouště. O to atraktivnější je mít možnost tyto končiny navštívit alespoň zprostředkovaně (tedy přesněji řečeno, z Prahy lze do Sharmu letět, ovšem s přestupem a pětihodinovým čekáním v Istanbulu, což není ideální, obnovované lety z Německa jsou vyprodané dlouho dopředu).

Jižnější lokality kolem Marsa Alam sice nenabízejí tak atraktivní horské štíty, zato neméně pestrý život pod vodou zde je obohacen častým výskytem až metr a půl dlouhých vodních želv, skutečným magnetem pro potápěče a šnorchlaře je savec dugong.

Starověké památky Luxoru, bájných Théb, reprezentuje například mohutný chrámový komplex Karnak, nebo zádušní chrám královny Hatšepsut. Promítání tedy zavede návštěvníky do barev a tvarů života plných korálových útesů, do hor i k památkám po civilizaci staré tisíce let.

Filmová beseda, která je součástí kulturního a zábavného programu lázních Vráž, začíná od 19:30 v pondělí 21. listopadu v příjemném prostředí novogotického zámečku s bohatou historií a mnoha zajímavými přírodními lokalitami v okolí, jako například nedaleké Jezírko lásky a přírodní rezervace Čertova hora a Hrby

Nejen lázeňští hosté - akce v lázních jsou vždy pro širokou veřejnost, se tedy mohou přenést do vzdálených krajů a pokochat se krásami světa pod hladinou moře i dalšími přírodními zajímavostmi a památkami Egypta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám