Hlavní obsah

V Uherském Hradišti se pod širým nebem bruslí, i když nemrzne

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní počasí a teploměr klesající pod nulu netrpělivě vyhlíží příznivci ledního hokeje a bruslení. Ve městě, kde je mrazivé počasí spíše výjimkou, připravili na letošní zimu svým obyvatelům (a nejen jim) předvánoční dárek v podobě umělé ledové plochy.

Foto: Monika Kočí

Bruslení v Uherském Hradišti

Článek

V barokních prostorách kolejního nádvoří Jezuitské koleje na Masarykově náměstí, prakticky v samém centru Uherského Hradiště je od 2. prosince 7 dní v týdnu v provozu umělá ledová plocha. Se svým rozměrem 20 x 10 metrů nabízí dostatečný prostor pro lední radovánky pro děti i dospělé.

„O umělé ledové ploše pro obyvatele města a okolí jsme uvažovali delší dobu. Měli jsme možnost si vše předem i řádně vyzkoušet a zvážit pro a proti. Je pravdou, že se Uherské Hradiště řadí k těm opravdu teplým částem naší republiky a pořádná zima se spoustou sněhu a ledu je zde spíše výjimkou či krátkodobou záležitostí do prvního tání,“ uvádí důvody Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště.

Současně dodává: „Zalyžovat si běžně jezdíme na hory, ale s bruslením to tak není. Přitom je to velmi příjemný sport, v zimě jeden z mála, které lze provozovat venku a je v současné době jedním z nejrozšířenějších sportů téměř všech věkových kategorií. Věříme, že se plocha bude obyvatelům líbit a bruslení si opravdu užijí.“

Umělá ledová plocha je vhodná i pro děti a první krůčky na ledu. „Je potřeba si uvědomit, že slovo umělá je opodstatněné, na druhou stranu po chvilce bruslení se pocitu ježdění na ledě opravdu výrazně přiblížíte. Chce to jen trochu trpělivosti a pak budete odměněni,“ podotýká ředitel městských sportovišť Evžen Slavík, která umělé kluziště provozují.  O tom, že se dětem bruslení líbí, svědčí i dopolední návštěvnost maminek s dětmi, jenž se zde s tímto sportem pomalu seznamují.

Naopak rodiče větších dětí a nebruslící mohou své ratolesti sledovat z pohodlí či zázemí přilehlé komunitní kavárny Café 21 s šálkem dobré kávy, čokolády, punče či svařáku.

Umělá ledová plocha je v provozu ve všední dny od 9 do 18 hod, v sobotu od 9 do 17 a neděli od 9 do 16 hod, celodenní vstupné je 20 Kč. Před bruslením se doporučuje přebrousit brusle.

Reklama

Výběr článků

Načítám