Hlavní obsah

V Trnavě na Zlínsku hořela hala s uskladněným senem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár průmyslové haly s uskladněným senem v Trnavě na Zlínsku likvidovalo v úterý 10. října večer pět hasičských jednotek. „Nikdo nebyl zraněn, příčinou požáru, výší škody se zabývají vyšetřovatelé hasičů a policie,“ sdělil ve středu Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

Krátce po sedmé hodině večerní oznamovatel ohlásil na tísňovou linku hasičů požár haly v Trnavě. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal profesionální hasiče ze stanice Zlín a další posilové jednotky dobrovolných hasičů ze Slušovic, Vizovic a následně i Zádveřic a Hvozdné, celkem se sedmi cisternami.

„Hasiči zjistili, že požár zasáhl plachtovou halu o rozměrech 30 x 15 metrů, ve které bylo uskladněno větší množství sena. Jednotky okamžitě natáhly několik útočných proudů a zahájily hasební práce. Kvůli větší spotřebě vody zorganizovali její kyvadlovou dopravu,“ popsal zásah mluvčí hasičů.

Ve 20:08 hodin velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru. Aby se hasiči dostali ke všem ohniskům, povolali těžkou techniku. S její pomocí vyváželi zasažený materiál na volné prostranství, kde jej postupně dohašovali. Celková likvidace požáru skončila v 00:07 hodin. Na místě zůstaly do rána dvě jednotky dobrovolných hasičů na dohlídku nad požářištěm. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám