Hlavní obsah

V Suchdole nad Lužnicí museli hasiči vyřadit z provozu cisternu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči ze Suchdola nad Lužnicí byli nuceni vyřadit ze služby 37 let starou cisternu, a to kvůli nebezpečným závadám na řízení a brzdách.

Foto: SDH Suchdol nad Lužnicí

Vyřazená cisterna hasičů ze Suchdola nad Lužnicí

Článek

Jedná se o automobil roku výroby 1975 sloužící pod názvem CAS 25 Š706 RTHP. Po celou dobu služby chránil občany Suchdola nad Lužnicí a jeho okolí před požáry a jinými katastrofami.

Než prošlo druhé výjezdové vozidlo suchdolských hasičů generální opravou, vyjížděl tento vůz i k dopravním nehodám, při kterých sloužil dle slov hasičů jako nárazníkové vozidlo, a zároveň doplňoval jednotku jako rychlý zásahový automobil.

"Bohužel i zub času si vybral svou daň, a tak přibližně před deseti lety bylo provedeno nové oplechování vozu a oprava účelového zařízení. Oprava se bohužel vyhnula motoru, brzdám a kompletně celému podvozku. Technickou kontrolou v letošním roce už neprošlo, a proto bylo potřeba začít tuto situaci řešit," uvedl Ondřej Vajo, zástupce velitele jednotky Suchdol nad Lužnicí.

"Informovali jsme vedení města Suchdol nad Lužnicí v čele se starostou, jaká situace se vyskytla, a že její řešení se jeví jako neodkladné," doplnil Vajo.

Hasiči ze Suchdola moc dobře ví, že absence jedné z cisteren může mít fatální následky při mimořádné situaci ve městě i mimo něj.

"Nezbývá než doufat v pozitivní přístup a splnění příslibu minulého i současného vedení města, že mobilita hasičů bude zajištěna, a to především vzhledem k ochraně obyvatelstva v Suchdole nad Lužnicí a okolí. Vždyť i oni nás můžou potřebovat," sdělili své pocity hasiči ze Suchdola.

Jednotka ze Suchdola nad Lužnicí je zařazena v kategorii JPO II, což znamená, že jednotka vyjíždí do 5 minut od vyhlášení poplachu. V loňském roce zasahovala u 118 mimořádných událostí, přičemž 30 z nich byly dopravní nehody, u kterých využila uplatnění i teď již vyřazená cisterna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám