Hlavní obsah

V Rychvaldu hořel stoh se slámou a senem

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět jednotek hasičů zasahovalo od čtvrtečního večera 23. září až do pátečního rána v Rychvaldu (okres Karviná) u požáru otevřeného stohu se slámou a senem.

Foto: Vyšetřovatel HZSMSK

Požár stohu v Rychvaldu

Článek

Informaci o požáru stohu obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek o půl šesté večer. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Bohumíně a Orlové a společně s nimi tři jednotky dobrovolných hasičů z Rychvaldu, Starého Bohumína a Orlové-Poruby.

Ve stohu o půdorysu 6 krát 5 metrů bylo uskladněno 60 tun slámy a 20 tun sena. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během čtvrthodiny. Před požárem uchránili sousední objekt stanice technické kontroly, kde vlivem žáru popraskala okna.

I s pomocí nakladače soukromé firmy, který vyvážel hromady sena a slámy ven, likvidovali hasiči oheň do jedné hodiny v noci. Na místě pak zůstali až do pátečního rána hasiči z Rychvaldu. Ti se vrátili na základnu zhruba okolo třetí hodiny ráno.

Celková škoda na uskladněné pícnině a popraskaných oknech sousední budovy činí asi 100 tisíc korun. Hasiči svým účinným zásahem uchránili sousední objekt stanice technické kontroly v řádech stovek tisíců korun. Za oheň nejspíš mohou hrající si děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám