Hlavní obsah

V rámci programu Nulové tolerance proběhly v Karviné další kontroly

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od ledna do května letošního roku proběhlo v Karviné v rámci programu Nulové tolerance celkem devět kontrol. Dosavadní výsledky ukazují, že mají své opodstatnění.

Článek

"Městská policie Karviná bude proto usilovat o to, aby se nepřizpůsobiví občané přizpůsobili a neznepříjemňovali život slušným lidem," uvedl Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

Nulová tolerance se nyní zaměřuje na konkrétní problémové byty a rodiny hlavně v sociálně vyloučené lokalitě v Karviné-Novém Městě. Pracovníci odboru sociálně právní ochrany dětí, odboru sociálních věcí magistrátu města Karviné, společnosti RPG, Policie České republiky a strážníci městské policie zjistili během kontrol hlavně to, že dětí se vyhýbají povinné školní docházce.

"Stalo se tak ve 12 případech. Osm lidí bydlelo neoprávněně v bytech, nebyli přihlášení k pobytu. Odbor sociálních věcí řešil problémy jedné rodiny s pěti dětmi, která bydlela v nedůstojných podmínkách," uvedl Václav Ožana.  

Do programu Nulové tolerance se postupně zapojují i ostatní organizace např. základní školy a další odbory magistrátu města Karviné. Ke zkvalitnění a hlavně k urychlení komunikace mezi subjekty, které se podílejí na programu Nulové tolerance, bylo zavedeno počítačové propojení - všichni zainteresovaní jsou informování o konkrétním problému a organizace, v jejíž kompetenci je řešení daného problému, může okamžitě jednat.

"Postupným zefektivňováním Nulové tolerance a společným postupem a využitím všech legálních možností se přiblížíme k cíli, který je i heslem Nulové tolerance, totiž že nepřizpůsobiví se musí přizpůsobit," dodal Václav Ožana.

Výběr článků

Načítám