Hlavní obsah

V rámci Dne zdraví v pardubické Pohance někdo zažil šok, jiný byl naopak potěšen

Novinky, Blanka Štěpánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten, kdo zavítal ve středu 20. srpna do pardubické jídelny pro zdraví POHANKA, se mohl nejen zdravě naobědvat, ale také si bezplatně nechat změřit svoji tělesnou kondici.

Foto: Blanka Štěpánová

Pohanka - jídelna pro zdraví, Pardubice

Článek

Již podruhé se tam totiž uskutečnil Den zdraví, při němž odbornice na výživu a zdravý životní styl díky svým speciálním přístrojům zjišťovaly zájemcům jejich rozložení tělesných tuků, svalové hmoty, funkčnost lymfatického systému, metabolický věk a další důležité hodnoty ovlivňující fungování lidského těla.

Pro mnohé to bylo zajímavé zjištění, zda by měli o své tělo lépe pečovat či zda mohou být spokojeni. Těm, kterým vyšly nepříznivé hodnoty, odbornice nabídly další informace k jejich vylepšení.

Na programu dne byla i ochutnávka zelených superpotravin 21. století, tj. chlorelly a zeleného ječmene či brazilských plodů ACAI. Avšak nejvíce si návštěvníci pochvalovali ochutnávku českých rakytníkových produktů, zejména rakytníkových marmelád a náplní do buchet.

Mnohé pekařky zabývající se zdravou výživou zaujal sušený sibiřský zázrak (jak se také rakytníku říkává) vhodný do slaných i sladkých těst, který zlepšuje jejich stravitelnost. Příchozí děti si přišly na své sladkostí v podobě lízátek, želatinových bonbonů, sladkých nápojů a čajů. Cukrářky jídelny POHANKA nezůstaly pozadu a speciálně pro tento den napekly Rakytníkový koláč z pohankové mouky.

„Chtěli jsme stálým zákazníkům jídelny i těm novým zpestřit naši pravidelnou nabídku zdravých jídel a pochutin o neobvyklou službu. Myslím, že je to i naše povinnost vzhledem k poslání a cílům sociálního podniku, kterým jídelna POHANKA je,“ zhodnotila záměr Dne zdraví majitelka Iva Pohanková.

Reklama

Výběr článků

Načítám