Hlavní obsah

V prvním utkání o bronzovou medaili ostravské házenkářky nezklamaly

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. května se v hale Sareza v Ostravě-Přívoze hrálo první utkání série play-off v boji o třetí místo, tedy o bronzovou medaili. Střetly se týmy HC Zlín a DHC Sokol Poruba. V prvním utkání se lépe dařilo hráčkám Ostravy, které vcelku snadno zvítězily v poměru 29:22.

Foto: Josef Zajíc

Házená ženy HC Zlín:DHC Sokol Poruba 10.5.2014: Útočí Lenona Šviráková( 7)

Článek

Téměř zaplněná hala 170 diváky byla připravena v sobotu povzbudit obě družstva k co nejlepší hře. V soutěžní sezóně 2013/2014 vždy vyhrálo ostravské družstvo - 10. listopadu 2013 29:28 a 7. března 2014 33:28.

V 18 hodin rozhodčí Michal Nezbeda a Václav Zelenka zahájili utkání v sérii play-off v boji o bronzovou medaili. Hráčky Zlína hrály v modrých dresech. Sokolky zvolily růžovou.

V úvodu byly lepší Ostravanky. Již v desáté minutě vedly o čtyři branky (8:4). Ve dvacáté minutě byl stav 15:5 ve prospěch Ostravy. V závěru první půle se hráčky Zlína snažily vzchopit. Do konce poločasu snížily náskok Ostravy na osm branek a odcházely do šaten za stavu 10:18.

Druhý poločas byl vyrovnanější. Hráčkám Zlína se dařila střelba, Alžběta Tóthová dala 7 branek. Snažila se hlídat nejlepší hráčku Ostravy Michaelu Hrbkovou. Přesto dala Hrbková Zlínu 9 branek. Závěr utkání byl již jednoznačně v režii Ostravanek. Zvítězily v prvním utkání 29:22 a vedou stav série na tři vítězná utkání 1:0 

V týmu HC Zlín zachytaly, přes prohru, dobře brankářky Zuzana Mahďáková  a Lenka Černá. Po čtyřech brankách vstřelily do sítě Ostravy Michaela Sobieská a Lenka Hradilová.

V brance DHC Sokol Poruba opět dominovala Markéta Doláková, která v průběhu utkání kryla 18 střel. Nejlepší hráčkou byla Michaela Hrbková. Ve hře nezaostaly ani Leona Šviráková, která Zlínu dala branek 6, a Petra Adámková - 4 branky. V závěru hry si mohl trenér Ján Beňádik dovolit vystřídat všechny hráčky na soupisce. Do branky nastoupila Sabina Bártová, která bravurně kryla sedmimetrový hod. Nepříjemností pro ostravské družstvo bylo zraněné koleno střední spojky Aleny Leškové.

Druhé utkání série se hraje opět v Ostravě v neděli 11. května od 18.00. Poté se utkání přesunou do Zlína.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám