Hlavní obsah

V Priessnitzových lázních Velikonoce oslaví společně s Vladimírem Kerndlem

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přivítejte jaro a nejvýznamnější křesťanské svátky v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku. V programu si vyberou jednotlivci i rodiny s dětmi. Organizátoři totiž slibují přehlídku tradičních lidových zvyků, ale i módní přehlídku či setkání se zpěvákem Ladislavem Kerndlem.

Foto: archiv PLL

Vladimír Kerndl je hlavní hvězdou lázeňských Velikonoc.

Článek

Symbolické otevření hrobky

Velikonoční lázeňský program odstartuje už čtvrteční odpoledne procházkou Gräfenberg Walking, po které bude následovat koncert jesenické skupiny Brejle. Na Velký pátek 3. dubna bude symbolicky opět zpřístupněna kaple a hrobka Vincenze Priessnitze na lázeňské kolonádě.

„Neváhejte využít této jedinečné příležitosti, při které zajímavými vědomostmi o lázních, jejich zakladateli a jeho rodině nebude šetřit lázeňský průvodce Jan Kratěna,“ láká jeden z organizátorů Tomáš Rak.

Naopak k pramenům na Studničním vrchu vás zavede znalec jejich historie a jeden z iniciátorů jejich obnovy Jiří Glabazňa.

Speciálním hostem Ladislav Kerndl

S tradičními lidovými zvyky se setkáte o Bílé sobotě v hale Sanatoria Priessnitz. Přehlídku zručných řemeslníků letos ozvláštní módní show věnovaná paličkované krajce.

Hlavním hřebem sobotního programu bude oslava životního jubilea zpěváka Vladimíra Kerndla. Ten bude hostem lázeňské talk show Na kus řeči, ale i hlavní hvězdou následného společenského večera s tancem.

Svěží jarní menu

V neděli na Boží hod velikonoční si na své přijdou milovníci dobrého jídla. V lázeňské Restauraci 1837 se jistě nechají zlákat speciálním velikonočním menu. Menu slibuje svěží j gratinovaný farmářský kozí sýr s jarním salátkem, sedmikráskami a křehkými ředkvičkami, králičí roládu s jarní nádivkou či domácí vanilkový cheesecake.

Kraslice si najdete na Jižním svahu

Velikonoční pondělí bude samozřejmě i v lázních ve znamení rodinné pomlázky. Ovšem letos poprvé se uskuteční společné hledání velikonočních vajíček na Jižním svahu. Nadto se děti po celé velikonoční svátky mohou těšit na pohádkovou babičku či výtvarné dílny, ostatní na klavírní preludia, velikonoční veselice a komorní koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám