Hlavní obsah

V pražském finále Talentů pro firmy bude jihočeské barvy hájit tým Kern-Liebers CR

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V celostátním finále soutěže T-Profi, čili Talenty pro firmy, které se uskuteční ve čtvrtek 19. dubna v hotelu Aquapalace v pražských Čestlicích, bude Jihočechy reprezentovat smíšený tým českobudějovické strojírenské společnosti Kern-Liebers CR.

Foto: Archiv Kern-Liebers CR

Smíšený tým Kern-Liebers CR pro soutěž T-profi.

Článek

Družstvo složené ze žáků Základní školy Šindlovy Dvory, Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Písek, pod vedením odborného garanta z firmy KERN-LIEBERS zvítězilo v loňském jihočeském kole soutěže T-Profi, která se konala v rámci 23. ročníku výstavy Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích. Žáci bojovali v silné konkurenci dalších deseti týmů, z nichž tři byly z Dolního Bavorska.

„V dnešní době, kdy se snažíme obsadit technické profese, vítáme a podporujeme každý nápad, jak motivovat mladé lidi ke studiu na podobně zaměřených školách. Navenek to vypadá možná jako hraní, ale i práce v technických profesích je trochu jako trvalá hra. Mění se požadavky, parametry, člověk na sobě trvale pracuje. A když vidíme, s jakým zápalem se soutěžilo, máme naději, že časem se situace zlepší a o budoucnost technických oborů se nemusíme tolik bát,“ uvedla Dagmar Valentová, vedoucí personálního oddělení KERN-LIEBERS CR, spol. s r.o.

Vedle společnosti KERN-LIEBERS CR měly v listopadovém krajském kole své týmy jihočeské podniky Robert Bosch, Brisk Tábor, E.ON Česká republika, EGE, Groz-Beckert Czech, Jihostroj Velešín, Motor Jikov Group a dolnobavorské Gemeinde Röhrnbach, Komax SLE GmbH & Co. KG Grafenau a Webasto. Jejich zástupci se shodují, že budoucí technické talenty je třeba začít hledat a podporovat už v útlém věku.

„Na základních školách chybí praktické předměty, které by děti inspirovaly k řemeslům. I z tohoto důvodu jsme se proto rádi zapojili do této soutěže pořádané hospodářskou komorou. Úspěch našeho týmu nás samozřejmě těší,“ poznamenala Valentová.

Nejdůležitější pro úspěch týmu je podle kapitána a odborného garanta celku KERN-LIEBERS CR Petra Šidlíka spolupráce věkově rozdílných členů. „Jsou úžasní, samostatní a skvěle spolupracují napříč věkem. Mě mají v podstatě jen jako pojistku pro případ, že by si nevěděli rady,“ konstatoval Petr Šidlík, technolog KERN-LIEBERS CR, který už připravuje své svěřence na dubnové velké finále v Praze. „Před finálovým kolem se ještě minimálně dvakrát všichni sejdeme k několikahodinové společné přípravě,“ prozradil Šidlík.

Cílem soutěže T-Profi je nejen přilákat děti k technice, ale také podporovat a rozšiřovat spolupráci firem a škol. „Do týmu vstoupily děti zcela samostatně na základě vlastního rozhodnutí. Nikoho jsme nevybírali. O to větší je jejich zájem a snaha uspět,“ zdůraznil Petr Divíšek, ředitel ZŠ Šindlovy Dvory, kterou v družstvu zastupují žáci páté třídy Stanislav Kašpar, Kristián Kobrle a Anna Wiererová. Písecké středoškoláky v celku KERN-LIEBERS CR reprezentují Jakub Pavelka, Pavel Štěpánek a Kryštof Pierecký.

KERN-LIEBERS CR, jehož celkové loňské tržby dosáhly 1,3 miliardy korun, zaměstnává v současné době téměř 500 lidí a svůj tým dále posiluje. Dveře do firmy mají v současné době otevřené nástrojaři, lisaři, zámečníci, seřizovači, brusiči, obráběči, mechatronici a podobné profese.

Reklama

Výběr článků

Načítám