Hlavní obsah

V Praze 6 se začal realizovat stavební projekt z roku 2008

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze 6 u ulice Plzeňské se před volbami začalo stavět. Došlo na realizaci projektu, který je připravován od roku 2008. Nové stromy, upravená zeleň, protihluková stěna za celkovou částku přesahující sedm miliónů korun.

Foto: Ondřej Kořínek

Gabionová stěna má zabraňovat hlučnosti.

Článek

U tramvajové zastávky Hlušičkova se začalo před více než měsícem stavět. V rámci projektu Revitalizace území při ulici Plzeňské se začala budovat gabionová stěna a mlátová komunikace, která má sloužit místo vyšlapaného chodníku. Vysazují se stromy souběžně s úpravou keřů, kterých ubylo. 

Stavební úpravy mají za cíl zlepšit životní prostředí v Praze-Řepích. Především snížit hlučnost a prašnost z frekventované ulice.

Sedm miliónů za úpravy

Na náklady za tuto akci jsme se zeptali vedoucího odboru územního rozvoje a investic Aloise Podaného. „MČ Praha 17 získala na uvedenou akci dotaci ve výši 5 134 787 Kč. Z rozpočtu MČ Praha 17 je hrazena částka ve výši 1 939 075 Kč. Náklady na vlastní akci jsou ve výši 7 073 862 Kč,“ uvedl.

Kousek od stavby si lze všimnout dvou děr asi metr hlubokých a metr širokých, zřejmě od kanálu. Proč tam jsou tyto nezabezpečené díry, nám nikdo nedokázal vysvětlit. Přitom zde hrozí pád dítěte či dospělého chodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám