Hlavní obsah

V Plzni zaburácí hlas jedinečného rockera. Představí se tu Jeff Scott Soto

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již opravdu zakrátko, tedy v sobotu 10. května, dorazí do Plzně americká kapela, jejímž frontmanem je protřelý Jeff Scott Soto. Miovníci tvrdého rocku se mají opět na co těšit.

Foto: archiv
Článek

V rámci turné k 30. výročí úspěšného pobytu na světové scéně má Jeff namířeno i do západočeské metropole.

Jeho první profesionální angažmá bylo u velikána rockové kytary Yngwie Malmsteena, kde se objecil hned na prvních albech - Rising Force a Marching Out, návrat k tomuto kytaristovi se konal ještě v pořadí na devétém titulu Inspiration.

Scott se představil i jako člen Soul SirkUS, kde dále působili kytarista Neal Schon (Carlos Santana, Journey), baskytarista Marco Mendoza (Thin Lizzy, Black Star Riders) a bubeníci Deen Castrobovo (Journey, Ozzy Osbourne,  Steve Vai…) nebo Virgil Donati (Ring of Dire, Planet X…), podílel se na nahrávkách kytaristy Axela Rudi Pella (a to na šesti albech) a švédských kapel Talisman nebo W.E.T.

Jeff Scott Sotto nazpíval pěknou řádku vlatních sólových alb, zatím poslední vyšlo v roce 2012 pod názvem Demage Control. Nezapomenutelná je jeho účast v projektu Trans-Siberian Orchestra, s kterým ho mohli tuzemští posluchači vidět a slyšet před o něco více než rokem v Praze .

Na turné 30. Anniversary On Stage Tour 2014 ho doprovází kapela ve složení: Jorge Salan kytara,Fernando Mainer - basa, Edu Cominato - bicí a BJ - klávesy.

Koncert, pořádaný agenturou Ozzy a Potkan, a jehož součástí je i set švédské předkapely Eterno začíná ve 20 hodin na adrese plzeňského klubu House Of Blues,¨Černická 10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám