Hlavní obsah

V Plzni se chystá nová tradice koncertů jazzu a blues

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňském klubu Indians Czech club v budově bývalého Kalikovského mlýna v blízkosti NC Plaza se rodí nová tradice jazz-bluesového hudebního setkávání. Muzikantské Session se konají každý první čtvrtek v měsíci.

Foto: Marek Velebný

jam session v Indians Czech clubu

Článek

Začátkem září proběhl již druhý hudební večer představující jazz-bluesovou scénu Plzně. Hudebníci a posluchači jazzu a blues se schází v klubu Indians Czech Club v Kalikovském Mlýně. Těmito setkáními v Plzni začíná nová tradice pro fanoušky tohoto hudebního žánru. Setkání hudebníků navazuje na dřívější jazz-bluesové session v Kulturní kavárně Jabloň nebo Hifi klubu.

Nejedná se pouze o nahodilé setkání několika muzikantů - jde o připravený večer, během kterého si můžete poslechnout příjemnou hudbu, která vás nabije, uklidní, rozvášní i donutí k zamyšlení a samozřejmě si můžete i zatančit.

To vše v podání plzeňských muzikantů ze skupin Moodshake, Plzeňského bluesového tria, Annešanté a dalších hudebníků převážně z plzeňských kapel. Jam Session se koná vždy první čtvrtek v měsíci od 21.00 hodin. 

Hudebníkům jde převážně o příjemné setkání a zážitek s fanoušky a ostatními kolegy-muzikanty - proto je večer velmi pestrý a střídá se styl blues s různými odnožemi žánru jazz-fusion. Repertoár je vybírán podle nálady a toho, jak a kam se konkrétní večer ubírá. Jazz-fusion formace si hraje s různými styly, mezi nimiž okusíte klasický jazz, bebop, jazz-rock, funk, soul-pop, latino a funky.

V  bluesové části pak uslyšíte hudbu na vlastní texty i na slova básníků, a to Josefa Kainara, Jaroslava Seiferta nebo Václava Hraběte, ale i mladých, neméně talentovaných, regionálních, a hlavně živých autorů jako Radky Prokopové, Martiny Šimánkové, Mileny Písačkové nebo Lukáše Kudrny. Mezi stálice repertoáru bluesové části patří například skladby: Píseň o dívkách, Snoubená slova, Bitvy, Blues poslední tramvaje nebo Gangster a poupě. Celá produkce je provázena improvizacemi jednotlivých hudebníků a obohacena zpěvem.  

Klub Indians Czech Club v areálu bývalého Kalikovského mlýna se nachází na dobrém místě, kde ač částečně na okraji Plzně, je vlastně blízko jejího centra. Vedle hudebního klubu, wellnes a fitness centra je zde příjemné okolí a možnost posezení za dobrého počasí i venku u řeky. 

Další hudební Jam Session v Kalikovském mlýně se bude konat 2. října od 21.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám