Hlavní obsah

V Písku ve středu opět řádilo do noci spolčení učitelů

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební seskupení píseckých učitelů Teachers zahrálo poslední listopadový večer v Divadelní kavárně v Písku skladby od evergreenů po rock

Foto: Petr Hejna
Článek

Kapelu Teachers tvoří pedagogové z Písku i blízkého okolí, a to jak ze škol hudebních, tak ze vzdělávacích ústavů odlišných zaměření. Spojuje je však vzájemná láska k živé hudbě. 

Početná parta se představila ve složení: Břéťa Bakala - klávesy, zvuk (VOŠ a SPŠE Písek, Jihočeská univerzita), Martin Hlídek a Václav Holub - flétny (ZUŠ Mirovice), Ladislav Jestřáb - basa, zpěv Olda Kubáček - bicí, zpěv (ZUŠ Písek), Kuba Mareš i další Jakub - kytara, (bývalí žáci), Luboš Procházka - pozoun (ZUŠ Písek) a organizační vedoucí Libor Šimůnek - kytara, zpěv (VOŠL a SLŠ Písek). Tentokrát chyběl houslista Petr Měchura, působící na ZUŠ Písek).  

Teachers odehráli směsku známých písní z tuzemské i zahraniční produkce, závěrečné dva sety pak se nesly v ryze rockovém duchu. Došlo tedy na klasiku od Boba Dylana (Knockig on Heavens Door), Deep Purple (Smoke on the Water, Child in Time), Lynyrd Skynyrd (Sweet Home Alabama), nebo tradicionály Hey Joe a House of the Rising Sun (česká verze známa jako Dům u vycházejícího slunce), které posluchači asi znají především z úprav Jimi Hendrixe u první „lidovky“ a ve zpracování od Animals s Ericem Burdonem v druhém případě.

Došlo i na klasickou dvanáctitaktovou formu, tedy blues, a to ve skladně dalšího spřízněného hostujícího ex pedagoga, kytaristy kapely 2 Generations. Společně kromě jmenovaných zásadních kusů rockové historie zahráli jeho Blues od vyhaslého krbu a celý večer byl zakončen zcela improvizovaným boogie, kde se zapojil i další hostující muzikant, doposud jen dokumentující průběh večera obrazově.

Podobná neformální setkání lidí, které kromě totožné pedagogické profese (vesměs evokující jakousi konzervativnost a nezábavnost), spojuje též muzikantství, mohou být netradičním pohledem na mimopracovní aktivity učitelů.

Galerie fotofrafií a videa zde http://www.transfernet1.wz.cz/tea.htm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám