Hlavní obsah

V ostravské hale Sareza se zájemci seznamují s curlingem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec poprvé v Ostravě si příznivci curlingu mohou po celý duben vyzkoušet na vlastní kůži nástrahy olympijského sportu, který je nastálo zařazen do programu ZOH od Nagana´98. Otcem skvělé myšlenky je tým spolupracovníků společnosti Sareza, kteří se snaží přinášet pro občany stále něco nového.

Foto: Josef Zajíc

Curling v Ostravě - Porubě. 4.4.2014. Hrací tým.

Článek

Díky projektu OSTRAVA!!! Evropské město sportu 2014 se ledová plocha v hale č. 2 zimního stadiónu Sareza v Ostravě-Porubě změnila v curlingový ráj. K dispozici jsou tři regulérní dráhy, samozřejmě s originálními kameny, metličkami a ostatním příslušenstvím.

„Zájem o tento sport je obrovský. Zájemci zde mohou konfrontovat to, co viděli v televizi ze ZOH 2014 v Soči, a jaká je skutečnost. V rezervačním systému curlingu denně přibývají objednávky a lidé se po jednom vyzkoušení hry v mnoha případech vracejí. Curling již vyzkoušeli v našem zařízení senioři, -náctiletí, vozíčkáři, firmy, sportovci z Ostravy a okolí, ale také zájemci z Polska a Slovenska,” informovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí Sarezy. 

Na páteční trénink od 8 do 9 hodin přivedl Daniel Rzymanek spolupracovníky z firmy FLTC Europe a. s. „Kolegové si zde výtečně zahráli na dvou drahách a líbilo se jim to. Pohyb po ledě je náročný, musí se dávat velký pozor na uklouznutí. Náročná je i práce s metličkami, kterými se hráči snaží urychlit, nebo zpomalit pohyb 18kilogramového kamene, který klouže po zvláštním povrchu, kdy se rozstříkávají kapičky teplé vody, které pak po zmrznutí utvoří správný povrch. Říká se tomu peblování,” konstatoval Daniel Rzymanek, který curling závodně hraje za Karvinou.

Vzhledem k tomu, že Sareza bude curling provozovat do konce dubna, mohou se zájemci dál hlásit. Hala č. 2 v Ostravě-Porubě na Čkalovově ulici 6144/20 je otevřena denně od 7 do 24 hodin.

Související témata:

Výběr článků

Načítám