Hlavní obsah

V Ostravě šlo poprvé do školy přes tři tisíce dětí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 22 tisíc ostravských dětí ve čtvrtek zasedlo do školních lavic v celkem 57 ostravských základních školách. Mezi nimi bylo téměř 3100 prvňáčků. Pozdravit je přišel na ZŠ Bohumínskou primátor Ostravy Tomáš Macura. Náměstek primátora Martin Štěpánek navštívil ZŠ ve Lhotce.

Foto: Zdroj MMO

Primátor města Ostravy Tomáš Macura u prvňáčků v ZŠ Bohumínské.

Článek

Celé prázdniny probíhaly opravy školních areálů, odborných učeben, malovalo se, obnovoval se nábytek, rekonstruovala se hřiště a nakupovaly se moderní interaktivní pomůcky.

Dětem ostravských základních škol zaplatí město z rozpočtu například plavecké  kurzy v rámci povinného školního plavání, umožní zapojit žáky do bilingvní výuky, podpoří rozvoj popularizace vědy a techniky prostřednictvím interaktivních výukových programů, stejně jako ozdravné pobyty dětí v období jarních a podzimních prázdnin.

„Důraz město klade také na zdravý životní styl a stravování dětí. Díky kampani Školní jídelny zdravě a chutně se Ostrava stala republikovou jedničkou v péči o školní stravování. Akce bude pokračovat i v tomto školním roce,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Novinkou je projekt společného vzdělávání, do kterého se přihlásilo 29 ostravských škol. Zaměřen je na pomoc žákům ohrožených školním neúspěchem.

Nezapomíná se také na děti nadané. V rámci programu Talentmanagement podpoří projekty škol, které se věnují péči o schopné žáky, a to zejména v přírodovědných a technických oblastech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám