Hlavní obsah

V Ostravě se chystá nová obousměrná tramvajová zastávka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od června se v Ostravě na ulici 28. října buduje nová obousměrná tramvajová zastávka s pracovním názvem Karolina. Upravuje se i křižovatka v Nádražní ulici ve směru k hlavnímu nádraží.

Foto: Josef Zajíc

Frýdlantské mosty na ulici 28. října. Od 27.7.- 17.8.2012 zde tramvaje nebudou jezdit.

Článek

Na ulici 28. října a částečně na ulici Nádražní se již od června pilně pracuje. Byl zde omezen provoz silničních vozidel, aby mohlo dojít k překládání inženýrských sítí pod komunikací, na které bude zahájena přeložka tramvajových kolejí směr Výstaviště a Hlavní nádraží.

"K vyloučení silničního provozu se od 27. července do 17. srpna přidá vyloučení provozu tramvajového. Provoz MHD bude řešen odklonem všech tramvajových linek a provozem náhradní autobusové dopravy. V průběhu této výluky bude přeložena do nové polohy tramvajová trať od předmostí Frýdlantského mostu až po křižovatku ulice 28. října s ulicí Nádražní. Uvedená přeložka uvolní místo pro vybudování nových tramvajových nástupišť, které by měly být zprovozněny do konce září," informoval Ing. Miroslav Albrecht, tiskový mluvčí Dopravního podniku Ostrava a. s. Investorem této stavby je Statutární město Ostrava.

Podrobnosti o nástupištích náhradní dopravy a další informace na: www.dpo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám