Hlavní obsah

V Ostravě se bude diskutovat na téma Jak se tvoří nezávislá kultura

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidatura Ostravy na Evropské město kultury 2015 nevyšla, přesto za poslední dva roky vyrostlo v moravskoslezské metropoli hned několik úspěšných kulturních projektů. Tuto sobotu večer v coworkingovém prostoru VIVA padne otázka – jak se v Ostravě tvoří nezávislá kultura?

Foto: Tereza Bednaříková

Pozvánka na diskuzi

Článek

„Ostrava za poslední dva roky mimořádně kulturně ožila, vznikla celá řada nových projektů a organizací. Oslovili jsme ty z našeho pohledu nejdůležitější a chceme s nimi a publikem diskutovat nad ostravskou nezávislou kulturou a podmínkami pro její vznik.“ popsal koncept panelové diskuze Martin Lindovský z Pecha Kucha Ostrava o. s. „Lidé se dozví informace ze zákulísí akcí jako je PechaKucha Night, kde se dají sehnat na podobnou činnost prostředky a čím je Ostrava pro organizaci kulturních událostí specifická,“ doplnil Lindovský informace o programu.

Pořadateli panelové diskuze jsou občanské sdružení Pecha Kucha Ostrava společně s Coworkingovým centrem VIVA Ostrava, které je zároveň místem konání. Kromě PechaKucha Night Ostrava vystoupí také zástupci jiných projektů: Divadelního festivalu Dreamfactory, který se naposledy konal v prostorách Provozu Hlubina, nového kulturního centra Cooltour, které zaštiťuje celou řadu projektů od koncertů po přednášky, filmového festivalu Ostrava Kamera Oko, Ostrava Picture a dalších.

Akce je zcela zdarma a koná se v sobotu 14. dubna, vstup od 18.15, samotná diskuze začne v 19.00. Místem konání je již zmíněné Coworkingové centrum VIVA Ostrava v Ostravě-Hrabůvce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám