Hlavní obsah

V Ostravě budou o státním svátku otevřeny všechny sběrné dvory

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O státním svátku 28. října bude v Ostravě otevřeno všech 12 sběrných dvorů, v nichž o pár dnů později, 1. listopadu, začne platit zkrácená zimní provozní doba.

Foto: Jiří Zerzoň

V sobotu 28. října, v den státního svátku, bude v Ostravě otevřeno všech dvanáct sběrných dvorů.

Článek

Zatímco obvykle bývají v Ostravě o státních svátcích otevřeny jen čtyři největší sběrné dvory v Porubě, Přívoze, Kunčicích a Zábřehu, v sobotu 28. října OZO Ostrava otevře všech dvanáct sběrných dvorů.

„Naše sběrné dvory jsou občanům Ostravy k dispozici každou sobotu. Výjimku nechceme udělat ani nyní, kdy na sobotu 28. října připadá státní svátek. Lidé, kteří se chystají k rozsáhlejšímu úklidu nebo vyřazení starého nábytku či elektrospotřebiče, určitě uvítají, když budou v sobotu moci odvézt odpad z domácností tam, kam patří, tedy do nejbližšího sběrného dvora,“ říká Vladimíra Karasová z OZO Ostrava.

Občanům Ostravy tedy budou v sobotu 28. října k dispozici i sběrné dvory v Radvanicích, Slezské Ostravě, Martinově, Mariánských Horách, Proskovicích, Staré Bělé, Polance a Krásném Poli. Otevírací doba bude stejná jako kdykoliv v sobotu.

„Je to skvělý nápad,“ komentuje vstřícný krok společnosti OZO Ostrava Věra Kohútová z Hrabůvky, která si právě pořídila nový sporák a potřebuje se zbavit toho starého. „Vynést sporák z bytu a odvézt do sběrného dvora sama nezvládnu. A sobota je jediný den, kdy mají čas rodinní příslušníci, kteří mi mohou pomoci.“

Ti, kteří se rozhodnou odvézt odpad z domácností do sběrných dvorů v následujících dnech, musejí počítat s tím, že od středy 1. listopadu bude ve všech sběrných dvorech OZO Ostrava platit zkrácená zimní provozní doba. V praxi to znamená, že otevírací doba sběrných dvorů bude ukončena dřív.

Sběrné dvory v Porubě, Přívoze, Kunčicích a Zábřehu budou od pondělí do neděle zavírat už v 18 hodin, ostatní sběrné dvory budou mít v pracovní dny otevřeno do 18 hodin a v sobotu do 12 hodin. Zimní provozní doba bude v platnosti až do konce března. Provoz sběrného dvoru v Polance zůstává celoročně beze změn.

Další informace o tom, jaký odpad a v jakém množství mohou Ostravané ve sběrných dvorech bezplatně odevzdat, a také interaktivní mapa ostravských sběrných dvorů jsou k dispozici na www.ozoostrava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám