Hlavní obsah

V Nejdku se chystá XIII. Krušnohorský vánoční jarmark

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy v Nejdku mají svou tradici. Známé jsou pod názvem Krušnohorský vánoční jarmark.

Foto: Město Nejdek

Krušnohorský vánoční jarmark.

Článek

V sobotu 10. prosince v 10.30 v Nejdku na prostranství před kostelem sv. Martina bude zahájen už třináctý Krušnohorský vánoční jarmark.

V dobových stáncích si návštěvníci mohou koupit nejen výrobky tradičních lidových řemesel, ale i drobnosti vyrobené členy nejdeckých občanských sdružení. Může jít o dobré tipy na milý vánoční dárek.

Dále tu během dne uvidíte a uslyšíte pěvecké sbory a sólové zpěváky Základní umělecké školy Nejdek (10.45), pěvecký sbor Vivat Musica z Kraslic (14.30).

Divadelní soubor žáků Základní školy Nejdek, náměstí Karla IV. vystoupí s divadelní hrou Královna Koloběžka I. od Jana Wericha (13.00). Pidivadlo zahraje hru Jak byl Honza hluchý a dále klasiku Čert a Káča (15.30).

Do historie dávné diváky přenese šermířský spolek Savioly (11.45 a 14.00), do pohnuté historie 20. století je pak vrátí vystoupení četníků z Habartova z občanského sdružení Klub 1938 - Četnická stanice Habersbirk.

Bude-li vám a vašim dětem zima, můžete zdarma od 14.30 zajít do kinosálu nejdeckého kina na vánoční pohádku Divadla z Bedny.

V 16 hodin si nenechte ujít vyhlášení výsledků soutěží na pódiu. V 17 hodin fireshow Ohnivého divadla Ignis. A na závěr od 17.30 v nejdeckém kině bude vánoční představení pro děti i dospělé.

Kompletní program si můžete stáhnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám