Hlavní obsah

V kočárku nebylo dítě, ale nakradené věci

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 19. listopadu krátce před půlnocí si hlídka strážníků Městské policie Bílina všimla mladíka, který před sebou tlačil kočárek. Strážníci jej chtěli zkontrolovat, zda v tuto pozdní hodinu skutečně veze nemluvně. Dítě však v kočárku nebylo.

Foto: Městská policie Bílina

Městská policie Bílina

Článek

Místo dítěte měl kočárek napěchovaný různými věcmi. Náklad tvořily například varné konvice, sošky, ale i oblečení či potraviny.

Mladík se nejprve snažil vymlouvat, že jde o dar. Po chvíli změnil názor a snažil se hlídce namluvit, že věci i kočárek našel. Ani tahle legenda mu však nevydržela dlouho. V kočárku byla kromě věcí i faktura o nákupu kočárku. Podle jména na faktuře již pro hlídku nebyl problém vypátrat majitelku kočárku.

Podle sdělení zasahujícího strážníka vyšlo při nezbytných úkonech najevo, že kontrolovaný mladík využil neuzamčeného vchodu bytového domu a z jeho suterénu odcizil kočárek. Poté se vloupal do několika sklepních kójí a věci, které v nich odcizil, naložil na kočárek. Daleko však nedojel.

Mladíkovi bylo policií sděleno podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení může skončit až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám