Hlavní obsah

V Karviné-Novém Městě řeší problémy s černými odběry elektřiny

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastníci domů v Karviné-Novém Městě si již delší dobu lámou hlavy nad černými odběry elektrické energie v domech. Důmyslní podnikavci se často napojují na své sousedy či na společné prostory domu.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Poslední případ řešili dokonce strážníci společně se státní policií tento týden.

Společně s asistenty prevence kriminality prováděli kontrolu obytných domů v Karviné-Novém Městě v Makarenkově ulici, kde se k nim přihlásil pracovník podniku ČEZ, který sdělil, že při montáži elektroměru zjistil neoprávněný zásah do elekro rozvaděče.

"Společně pak zjistili, že problém se týká bytu, jenž byl přidělen rodině z právě likvidované karvinské osady Vagónka," informovalo vedení Městské policie Karviná.

Strážníci celou věc zdokumentovali a předali ji k dalšímu šetření Policii ČR. Černí odběratelé se v tomto případě dopustili trestného činu.

Společností, která má s černými odběry největší problém,y je společnost RPG Byty, která v dané lokalitě vlastní většinu domů. Její pohotovostní služba je velmi často volána k případům, kdy při černém odběru dochází k zahoření elektrorozvaděčů či k úplnému výpadku energie v daných domech.

Reklama

Výběr článků

Načítám