Hlavní obsah

V Karviné-Hranicích hořel několikrát polní porost

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. března v podvečer byl vyhlášen poplach na několika hasičských stanicích v Karviné a okolí.

Foto: Pavel Jaňurek

Požár porostu v Karviné-Hranicích

Článek

Lokalitu za kolonií Vagonka v Karviné-Hranicích znají hasiči velmi dobře. V poslední době sem vyjíždí několikrát týdně. Hlavním problémem je zde požár travnatého porostu a přilehlého odpadu.

Sobotní večerní požár si vyžádal vyhlášení 2. stupně požárního poplachu. Na místo byla povolána jednotka profesionálních hasičů z Karviné, na pomoc jim přijely dobrovolné sbory z Karviné-Hranic, Závady, Havířova a Horní Suché. Hasební práce byly prováděny pomocí C proudů, vysokotlatkých proudů, vodního děla a za použití tlumic.

Požárem nevznikla žádná škoda, ale došlo k vyhoření velké části polního porostu.

Další požáry na sebe nenechaly dlouho čekat. Karvinská jednotka hasičů vyjížděla 13. března odpoledne k požáru louky do Petrovic u Karviné. Likvidaci jednotka zvládla pomocí jednoho proudu vody.

Než se jednotka stihla vrátit na základnu, vypukl další požár trávy v Karviné-Hranicích. Byla povolána posilová jednotka z karvinské stanice. Požár byl uhašen jedním vodním proudem a pomocí tlumic.

Reklama

Výběr článků

Načítám