Hlavní obsah

V druhé volejbalové lize žen o postup do kvalifikace bojovalo 30 týmů

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí nejvyšší volejbalová soutěž žen má již celou sezónu za sebou. Ve třech skupinách si to rozdalo 30 týmů o postup do kvalifikace do 1. ligy.

Foto: Michaela Poláková

ženy Havlíčkova Brodu

Článek

Skupinu A vyhrál tým TJ Tatran Střešovice B. A to i přesto, že měl o jednu porážku více než druhý tým BVC Witte Chodov. To je díky tomu, že všechny soutěže Českého volejbalového svazu jsou bodovány italským bodováním. Italské bodování je následovné - za výhru 3:0 a 3:1 získá tým 3 body, za výhru 3:2 body dva, a za prohru 2:3 1 bod. Třetí byl tým VK Slovan Chabařovice. Do kvalifikace tedy půjde tým ze Střešovic. Za to pád hrozí týmu z Karlových Varů.

Skupina B byla velmi nepřehledná. Velký rozruch v této skupiny vytvořil nováček v soutěži, tým TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Ten totiž velmi často zaskočil favority. Nakonec tuto skupinu vyhrál tým VK Hronov. O čtyři body před týmem TJ Bohemians Praha. Třetí byl právě tým z Havlíčkova Brodu. Pád do krajského přeboru bude nejspíše čekat tým SK Rubena Náchod.

Skupinu B ovládl tým Přerovského volejbalového klubu Precheza B. Záloha extraligového týmu využila své velké síly a za 36 zápasů v sezóně prohrála pouze sedm. Druhý byl tým TJ Sokol Palkovice a třetí TJ Sokol Česká Třebová. Baráž o udržení se v 2. lize bude hrát nejspíše tým TJ Sokol Jehnice.

Druhá liga přinesla velké množství zajímavých výsledků, a zajímavých zápasů. Svou kvalitou se jistě může rovnat i vyšším soutěžím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám