Hlavní obsah

V Dobříši se uskuteční Mistrovství republiky starších žákyň v tenise

Novinky, Jitka Doubravová

Pokud máte rádi tenis, a jste smutní, že už Wimbledon skončil, nezoufejte. V Dobříši se v srpnu uskuteční prestižní Mistrovství republiky starších žákyň v tenise. A že se bude rozhodně na co dívat. Vždyť právě z těchto děvčat se jednou možná zrodí nová Petra Kvitová nebo Karolína Plíšková.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Před čtyřmi lety se v Dobříši pořádal jeden z největších mládežnických turnajů - a díky skvělým referencím se majitelům Tenis Centrum Dobříš - Martinovi Beranovi a Petrovi Beranovi podařilo dostat mistrovství tohoto typu i do tak malého města. Turnaje se zúčastní 48 hráček, z nichž dvě budou z dobříšského klubu.

Slavnostní los o den dříve 

Mistrovství bude probíhat od pondělí 13. srpna do soboty 18. srpna, kdy je na programu velké finále. Slavnostní los ovšem proběhne ještě před začátkem, a to v neděli 12. srpna od 18 hodin v konírně zámku Dobříš.

„Máme domluvené, že na slavnostní los přijede i Petr Pála (bývalý český profesionální tenista, pozn. aut.), a podle časových možností i možná někdo další z fedcupového týmu,“ uvedl Martin Beran, majitel Tenis centra Dobříš a hlavní organizátor turnaje.

Jedná se o největší akci mládežnického tenisu v České republice. „V letním období jsou jen dva kluby, které mají možnost pořádat akci tohoto rozsahu. A to jsme právě my, a potom další město, které pořádá naopak chlapecké mistrovství. Je to pro nás čest,“ uvedl Martin Beran.

Sponzoři jsou důležití

Akce tohoto typu by se dle slov majitele určitě neobešla bez sponzorů. Generálním partnerem se stala místní dobříšská, která ráda podporuje zajímavé akce.

„Jsem moc rád, že se akce tohoto typu na Dobříši koná. Přejeme si, aby si ta děvčata užila skvělý turnaj. Z těchto a dalších důvodů jsme se akci rozhodli finančně podpořit,“ vysvětlil za hlavního sponzora Jan Ježek. Záštitu nad turnajem převzal Středočeský kraj a Český tenisový svaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám