Hlavní obsah

V depu se otevře Digitální hřiště pro zvídavé děti

Novinky, Alena Lochmannová

Po úspěchu loňské výstavy Stroj času přichází Plzeň 2015 s dalším interaktivním dětským programem.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

Vnitřní hřiště najdete v hale areálu bývalého depa v Presslově ulici, otevřeno je denně od 11 do 19 hodin.

Článek

Pod titulem TRIK - Digitální hřiště pro zvídavé děti se ve čtvrtek 18. února v DEPO2015 otevře digitální herna, ve které si děti vyzkouší spoustu věcí: rozeznít podlahu, probudit sopku k životu, pohybem vybarvit zeď, zkusit si černé divadlo, ovládat planety ve vesmíru, stavět koleje a silnice. Vyřádit se v ní mohou až do 24. dubna.

„Připravili jsme program, který zabaví děti v zimním a deštivém počasí a ukáže jim cesty k zábavě, jakou umožňují současné technologie. Ale hlavně při něm nebudou sedět na místě a tlačítky ovládat dění na monitoru. Právě naopak, instalace v DEPO2015 nutí děti k pohybu, přemýšlení a spolupráci,” vysvětlil programový ředitel Jiří Sulženko.

Interaktivní hřiště je určeno především pro děti, ale zaujme i dospělé. Unikátní kolekci interaktivních a převážně digitálních herních prvků připravili umělci a programátoři z Česka a Polska. Najdete tu ohromující pískoviště, které vytváří virtuální pohoří, řeky nebo sopky; z různobarevných kostek si postavíte trasy pro virtuální tramvaje, trolejbusy a auta.

Díky spolupráci s Divadlem Alfa se v modelu černého divadla z dětí stanou herci, v jiné instalaci rytíři Jedi se světelnými meči. Barevná prolézačka jim názorně ukáže, jak se skládají barvy. Malí návštěvníci se vyřádí se i na měkké ploše, která se rozezní při pohybu a skákání.

Designeři 3DSense, kteří stáli za videomappingem pro zahájení Evropského hlavního města kultury 2015, připravili dotykovou instalaci, která mění dráhu letu předmětů ve virtuálním prostoru, či digitální kouli ovládanou pohybem ruky. Všechny instalace propojuje dětský vláček designéra Petra Bakoše, s nímž slavil velký úspěch na loňském Designbloku.

Každý víkend čeká návštěvníky doprovodný program v podobě promítání trikových a digitálních filmů. V rámci DEPO Street Food Marketu 20. února chystají organizátoři od 15:00 hodin speciální dětskou vernisáž.

Vnitřní hřiště najdete v hale areálu bývalého depa v Presslově ulici, otevřeno je denně od 11 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám