Hlavní obsah

V Bukovanech oslavili Velikonoce

Novinky, Andrea Csorbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je již tradicí, že se žáci a jejich rodiče scházejí před Velikonocemi ke společným přípravám na tyto svátky v prostorách základní školy v Bukovanech. Ani letos tomu nebylo jinak, protože učitelky z prvního stupně Jaroslava Šťastná a Kristýna Váchalová připravili opět odpoledne plné Velikonočního zdobení.

Foto: Jaroslava Šťastná
Článek

Letos si všichni zúčastnění mohli vyrobit například stojánek na ubrousky ve tvaru husičky, zajíčka z vajíčka a proutků, či ozdobit barevná vajíčka papírovými motýlky a kytičkami. Vyráběli se také kuřátka z příze ve skořápce, která byla v malém hnízdečku z větviček, a v neposlední řadě si mohli děti s rodiči vyrobit přáníčko s ovečkou, kde si nápis Veselé Velikonoce museli děti poskládat sami z vyražených písmenek. 

Výrobky se moc líbily a někteří si jich vyrobili i více od jednoho druhu, aby mohli obdarovat své blízké. 

Tvořivou náladu letos neměly jen děti a maminky, ale také pár tatínků, kteří přišli pomoci svým dětem s vyráběním, za což sklidili velkou pochvalu nejen od organizátorek, ale také ostatních maminek. 

Přestože letošní vyrábění nebylo v návštěvnosti rekordní, i tak bylo toto dopoledne velmi příjemné a všichni odcházeli spokojení a odnášeli si krásné vlastnoručně vyrobené dekorace. Určitě to organizátorky inspiruje k dalšímu pokračování této akce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám