Hlavní obsah

V Brně si připomněli výročí úmrtí Tomáše Garrigua Masaryka

Novinky, Jiří Smutný

U příležitosti 80. výročí úmrtí prvního československého prezidenta T. G. Masaryka se ve čtvrtek 14. září konal v Brně pietní akt za účasti nejvyšších představitelů města, kraje, škol, soudů a dalších institucí.

Foto: Jiří Smutný

Primátor města Brna Petr Vokřál klade květiny k pomníku TGM

Článek

Akce se konala u pomníku TGM před budovou Masarykovy univerzity. Hlavní projev přednesl primátor Brna Petr Vokřál. Připomněl, že TGM byl ten, který vtiskl této zemi nezapomenutelný charakter. Vyjádřil rovněž spokojenost s tím, že po roce 1989 jsme se mohli vrátit k principům, které TGM uznával a prosazoval.

Po projevu zahrála Vojenská hudba Olomouc Smuteční chorál Miloše Machka a následovalo kladení květin k pomníku. Jako první se tohoto úkolu ujala delegace města Brna, tvořená primátorem, jeho náměstkem Martinem Anderem a tajemníkem magistrátu Pavlem Loutockým.

Mezi dalšími se pietního aktu zúčastnili představitelé Jihomoravského kraje, městské části Brno-střed, všech soudů a vysokých škol sídlících ve městě, Generálního konzulátu Ruské federace v Brně, jihomoravské pobočky Syndikátu novinářů České republiky, Sokola a dalších institucí. Vzpomínkovou akci ukončila státní hymna v provedení Vojenské hudby Olomouc.

Reklama

Výběr článků

Načítám