Hlavní obsah

Už podeváté se v Bohumíně poběží do 187 schodů Penzionu ve věži

Novinky, Lucie Balcarová

Už podeváté se v Bohumíně bude běhat do 187 schodů Penzionu ve věži ve sportovně-rekreačním areálu Bosporu. Závod v Běhu do schodů v bývalém vodojemu odstartuje v pravé poledne v pondělí 3. března.

Foto: Lucie Balcarová

Závěrečný úsek proskleného schodiště, které jsou nejlepší běžci schopni vyběhnout za 40 vteřin.

Článek

Po proskleném schodišti se může proběhnout kdokoli, komu je minimálně 16 let. Přihlásit se do soutěže je možné přímo na místě. Nejlepší běžci jsou schopni pokořit schody za 40 vteřin.

Bývalý vodojem z roku 1935 je vysoký asi 40 metrů, běžci musejí zvládnout dohromady osm pater. Tradice běhu do schodů odstartovala po rekonstrukci věže. Tu od vodáren odkoupilo město a proměnilo ji v moderní penzion s vyhlídkovou restaurací. Rekonstrukce trvala téměř rok a přišla na 25 miliónů korun.

Na projekt získala bohumínská radnice svou historicky první dotaci z Evropské unie ve výši 16,7 miliónu korun. Městu navíc přispěl na projekt částkou 1,6 miliónu korun také Moravskoslezský kraj. Název Penzion ve věži vybrali zdejší zastupitelé z 649 návrhů, které došly do soutěže o pojmenování penzionu.

Radnice penzion slavnostně otevřela právě Během do schodů a od té doby se koná pravidelně vždy první březnové pondělí. Akci pořádá Bospor - správce aquacentra a Penzionu ve věži a Gymnázium Františka Živného v Bohumíně. Pravidelně se běhu účastní kolem stovky běžců.

Reklama

Výběr článků

Načítám