Hlavní obsah

Úřad plzeňského obvodu Doubravka hostí výstavu dětských výtvarníků

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově úřadu plzeňského městského obvodu Doubravka byla v úterý 1. března zahájena výstava dětských výtvarných prací, která potrvá až do konce března.

Foto: Jan Kaše

Žabáci a skupina Dum de dum na vernisáži

Článek

Výstava, kterou slavnostně zahájila ředitelka 22. základní školy v Plzni na Doubravce Mgr. Božena Světlíková a starosta plzeňského obvodu Doubravka Michal Chalupný, je součástí oslav 45. výročí založení této školy.

"Připravili jsme výstavu výtvarných prací našich žáků především z druhého stupně, ale své zastoupení zde má částečně i první stupeň," uvedla Mgr. Jana Bidláková, která společně s Mgr. Evou Branou, Mgr. Kateřinou Skočilovou a žáky z deváté třídy celou akci zorganizovala.   

Na výstavě jsou k vidění nejrůznější výtvory, kterým nechybí typická dětská představivost - barevné klobouky a čepice na věšáku, obrovská červená bota či zelený pantofel, nejrůznější postavičky nebo barevně ztvárněné listy stromů.

Při vernisáži nechyběl ani hudební program, o který se samozřejmě postarali žáci školy. Nejprve pod vedením učitele Mgr. Miloše Bicka a za klavírního doprovodu učitelky Mgr. Kateřiny Skočilové zazpívaly několik písní nejmladší děti ze sboru Žabáci a poté jejich starší spolužáci ze skupiny Dum de dum. Za svůj skvělý výkon byly děti odměněny dlouhým potleskem přítomných.

Program vernisáže i výstava dokazují, že děti ze základní školy dokáží vytvořit překrásné a veselé věci a také potěšit posluchače svým zpěvem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám