Hlavní obsah

United Energy Víkend patřil stolním hokejistům

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát na konci roku 2014 se stolní hokejisté utkali o domácí mistrovské tituly. Nejprve na Hoře Svaté Kateřiny soutěžili nejlepší čeští billiard-hockeyisté, nyní se na mostecké 15. ZŠ v rámci United Energy Víkendu stolního hokeje střetli hráči a hráčky air-hockeye a táhlového hokeje Chemoplast.

Foto: SMSHSK, Severozápad

United Energy Víkend stolního hokeje

Článek

Víkendový soutěžní předkrm ale i tentokrát obstaral billiard-hockey šprtec. V tradičním a populárním mezitřídním turnaji 15. ZŠ Most zvítězila na prvním stupni 4. B (M. Suchomel, J. Hrdý, D. Tran, A. Šindelář), na druhém 7. C (T. Ferkl, R. Peták, M. Nguyen, K. Kroha).

Šprtcový Pohár United Energy pak byl zařazen do hodnocení Českého poháru 2015, kategorie Expres, a jeho vítězem se stal trochu překvapivě, ale zaslouženě Miroslav Martínek (Netopýři Most) před dvojicí mladých hráčů Janem Parákem (KSH StarColor Meziboří) a Martinem Sinu (ZŠ Janov).

Při závěrečných turnajích přišli na řadu jako první hráči táhlového hokeje Chemoplast. V kategoriích žen a juniorů svou letošní soutěžní nadvládu potvrdili Mostečtí a na stupně vítězů nepustili nikoho dalšího.

Juniorský titul obhájil Lukáš Doležal, v kategorii žen zvítězila Karolína Sládková. Mužský turnaj neměl při absenci Milana Hulínského (Příbram) výrazného favorita. Přes slabší úvod se nakonec z titulu radoval brněnský Ladislav Šustáček. Turnaj družstev se stal po třech letech kořistí družstva Černí Zlobři (V. Černý, O. Černý, O. Frýba, J. Hasil).

V posledním turnaji air-hockeyové sezóny brali Mostečtí medaile pouze v juniorské kategorii. Stejně jako o den dříve v táhlovém hokeji Chemoplast zvítězil Lukáš Doležal z Black Sharks Most.

V kategoriích mužů a žen svou kvalitu a zkušenosti předvedli hosté. Mistryní republiky se již počtvrté stala Denisa Andrýsková z Kroměříže, druhý titul, první mezi muži, vybojoval brněnský Ladislav Šustáček. Ten se také výrazně podílel na zisku týmového titulu pro SHL SDS Exmost a v rámci celého víkendu byl v obou disciplínách s bilancí 3 titulů a jednoho stříbra jednoznačně nejlepším účastníkem United Energy Víkendu stolního hokeje.

Na financování akce vedle titulárního partnera přispělo statutární město Most, organizačně jej zajistili především členové Black Sharks Most a Lejdýs Most a zázemí všem účastníkům poskytla mostecká 15. základní škola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám