Hlavní obsah

Uhrančivá bluesmanka Juwana Jenkins opět v Holešově

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velmi úspěšném prosincovém koncertu se do Holešova vrací americká bluesmanka Juwana Jenkins. Znovu si zazpívá s kapelou Staří Psi, se kterou publikum potěšila již loni před vánocemi. Koncert se koná 1. března od 18 hodin v zámeckém New Drive Clubu.

Foto: archiv kapely Staří Psi

Juwana Jenkins, Staří Psi a Charlie Slavík.

Článek

Úvod společného vystoupení bude nejprve patřit Starým Psům se zpěvákem Pavlem Svobodou. Toho po přestávce vystřídá uhrančivá Američanka se svým typicky zastřeným hlubokým hlasem. Za doprovodu Starých Psů a jednoho z nejlepších evropských hráčů na foukací harmoniku Charlieho Slavíka představí profilové album The Blues Keeps You Alive.

Holešovský koncert je přípravou na turné kapely s Juwanou Jenkins po Polsku a zároveň generálkou na následující velkou přehlídku legendárních rockových a bluesových skupin Beat Fest Radia Best v Brně.

Nejoblíbenějším žánrem Juwany Jenkins je gospel, jemuž se věnovala několik desetiletí. Později přesedlala na blues. Její styl zpěvu je nezaměnitelně drsný a reálný. Inspirovaná Patii LaBelle, Mavis Staples, Lenou Horne nebo také Janis Joplin a Tinou Turner vkládá zpěvačka do svého hlasového projevu nezaměnitelné variace.

Od ostatních zpěvaček se liší nejen tónovým rozsahem, ale i barvou hlasu, který je při zpěvu tvrdý, energický a nefiltrovaný. Kritici jej přirovnávají k buldozeru, který před sebou hrne léta bluesové klasiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám