Hlavní obsah

Úchvatné výtvory Blanky Matragi k vidění v Obecním domě v Praze

Novinky, Markéta Šťáhlavská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blanka Matragi ve spolupráci s pražským Obecním domem představuje již podruhé to nejlepší, co za svou kariéru vytvořila.

Foto: www.blanka.com

Blanka Matragi

Článek

Blanka Matragi je pojem. Zdá se, že cokoliv se jí dostane pod ruku, mění se ve zlato. Nebo spíš lépe řečeno v něco, co je přímo neuvěřitelné. Tato světová módní návrhářka se nedrží žádných střídmých pravidel a mimo módy (zejména šatů a oděvních doplňků) se vrhá i do vyšívání, sklářství, výroby porcelánu, soch, lustrů, šperků, grafiky a mnoha jiného.

Výstava, konající se k 30. výročí od založení módního salonu Blanka - Haute Couture v Beirutu, kterou Matragi pojmenovala názvem Timeless, navazuje na neméně úspěšnou výstavu z roku 2006, která se též konala v Obecním domě, ale v jiných prostorách. Můžete ji zhlédnout v Kulečníkových a karetních hernách Obecního domu - a vězte, že tyto prostory atmosféru celé výstavy decentně podtrhnou.

Určitě je na co se dívat - od šatů pro různé kolekce až po svatební šaty na zakázku pro arabskou princeznu. Celé prostory jsou kompletně vyzdobeny Blankou Matragi - včetně lustrů. Výstava se pravidelně obměňuje, takže pokud na výstavu půjdete dvakrát za delší dobu, bude pokaždé unikátní.

Otevřeno: denně od 10 do 19 hodin

Prohlídky komentované Blankou Matragi: 29. 3., 26. 4., 6. 6.; vždy od 19 hodin

Další informace: www.blanka.com, www.obecnidum.cz 

Reklama

Výběr článků

Načítám