Hlavní obsah

Týmy z vrchu korfbalové extraligy si otevřely střelnici. Pálily hlavně nebezpečné ženy

Novinky, Jan Pařík

V jednom zápase 30, ve druhém dokonce 32. Tolik košů nastřílely vítězné celky v nedělním pátém kole korfbalové extraligy. Na to, že korfbalový koš je pekelně malý a navíc jeho obroučka ční tři a půl metru vysoko, jde o slušný počin. Brno zdolalo Znojmo 30:16, Prostějov pak nováčka z Náchodu 32:14.

Foto: Jan Pařík

Renata Havlová v pátém kole zaznamenal jedenáct košů.

Článek

Druhý jmenovaný tým přitom udržel neporazitelnost i ve třetím letošním klání.

Jako jediní zatím letos neví, co je prohra. Korfbalisté Prostějova mají po třech extraligových kolech stoprocentní bilanci, ta nebyla ohrožena ani v neděli s Náchodem. Ba naopak, dravý hanácký tým si s chutí zastřílel a soupeře zničil 32:14.

„Hráli jsme svoji hru, která na soupeře platila. Máme velmi silné kluky, kteří svým protivníkům nic moc nedovolí. Snad udržíme neporazitelnost co nejdéle,“ přála si prostějovská korfbalistka Aneta Lešanská.

I když výsledek vypadá hrozivě, zpočátku to na jasnou záležitost nevypadalo. Náchod favoritovi zdatně sekundoval a po dvaceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 7:7.

„Podobně jsme hráli i s Brnem. Nějak jsme poté odpadli. Ani ne snad fyzicky, ale nemohli jsme se vůbec trefit. Soupeř však ukázal svou sílu, věděli jsme, že nás čeká těžký sok. Navíc excelovala v jeho dresu Renata Havlová,“ vyzdvihla výkon soupeřky náchodská opora Denisa Kolářová.

A nemluvila do větru. Prostějovská sniperka Havlová opět prožila plodný duel. Podobně ji vyšlo i první extraligové kolo, kdy dala devět košů, tentokrát ještě o dva přitlačila. „Když se chytne, spadne jí tam všechno. Je vysoká a má perfektní střelbu,“ ocenila spoluhráčku Lešanská. „Těžko se to brání. I naše holka, co ji bránila, tak po chvíli říkala, že už nemůže. Asi to chce při obraně víc riskovat a stát ještě blíž,“ přidala další komentář na adresu Havlové soupeřka Kolářová.

Prostějov, SK RG - SK Plhov Náchod 32:14 (12:7)

Znojmo v minulém smolném kole utrpělo těžké ztráty, když se zranili tři mužští pilíři sestavy, a to se projevilo i v uplynulém dějství. Modří Sloni museli do svých řad povolat mužské zástupce napříč celým klubem a nepříliš zkušená sestava nemohla zdatnému protivníkovi v podobě Brna konkurovat.

„Zranění kluci se do sestavy jen tak nevrátí, proto jsme svolali prakticky všechny kluky, co máme k dispozici. Do zápasu jsme šli s tím, že proti Brnu s takovým kádrem jen těžko něco zmůžeme. Docela nás pak překvapilo, že jsme se v první půli relativně drželi. Začátky druhých poločasů nám bohužel nejdou. Nedali jsme pár penalt a vyložených šancí a soupeř nám odskočil,“ litovala znojemská korfbalistka Lucie Šebelová.

Brňané si s chutí zastříleli, když zazářila hlavně Lenka Faltýnková, která soupeřův účet zatížila dvanácti koši.

„Na rozdíl od Znojma jsme až na Ivana Vávru byli v plném složení. Lenka v zápase proměnila skoro vše, co vystřelila. V její čtyřce se hrálo hodně přes holky, z čehož těžila. I když jsme si postupně vypracovali větší náskok, zápas jsme nevypouštěli. V první části jsme předváděli osvědčenou taktiku, která platí na Znojmo, ve druhé už jsme si pak zkoušeli věci, jež hodláme praktikovat v dalších utkáních proti silnějším soupeřům,“ přiblížila brněnská korfbalistka Sára Sahatciu.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Brno, KK 16:30 (8:15)

Reklama

Výběr článků

Načítám