Hlavní obsah

Trutnovské trenérky v roli závodnic uspěly na výbornou

Novinky, Ludmila Oravcová

Trutnovské trenérky se zhostily role gymnastických závodnic na výtečnou. Závod Trautenberkův korbel přilákal i nováčky. Součástí závodu byl také okresní přebor.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Kdo přišel v sobotu 9. března po osmé hodině ranní do tělocvičen ZŠ Komenského v Trutnově, určitě neprohloupil. Gymnastický oddíl Spartak Trutnov zde totiž uspořádal již 34. ročník veteránského gymnastického závodu O Trautenberkův korbel, jehož zakladatelem je Václav Hejzák.

 A jak vlastně závod vypsaný pro seniorské cvičence vypadá? Jedná se o soutěž dvoučlenných družstev ve volitelném dvojboji. Do výsledku se započítávají nejlepší výsledky každé závodnice (závodníka) na dvou nářadích. K dobru je závodníkům bonifikace za věk podle vzorce (2000-rok narození)/10.

Letos byla nově vypsána i kategorie 60+ a gratulace za předvedené výkony tak putovala k vítězům Marcele Münsterové a Milanovi Dušánkovi. Je obdivuhodné vidět, že když vás pohyb baví, dá se cvičit i když už vám není dvacet.

V neskutečné formě se předvedla i dvojice Hana Jarošová - Věra Sáblíková a zaslouženě se postavila na stupínek nejvyšší. Svými precizními a procítěnými výkony zopakovala tato dvojka loňské vítězství a sklidila obrovský potlesk od diváků.

Přítomní tleskali i vystoupení dua Lída Oravcová - Kája Hellingerová, kterým bodové ohodnocení přineslo stejně jako loni stříbro.

Pomyslnou bronzovou medaili vysoutěžila pro letošek nově vytvořená smíšená dvojice Eliška Krejčí - Radek Horák. Zatímco Elza je zkušenou gymnastickou a teamgymovou závodnicí, trenérkou i rozhodčí, pro Radka byl tento start premiérový. Že je Radek jako úspěšný trenér trutnovského oddílu HIGHLANDERS pohybově všestranně nadaný, potvrdil jak na kruzích, tak na akrobacii. A kdo ví, třeba napřesrok překvapí sestavou na prostných s hudebním doprovodem skupiny Rammstein.

Během dopoledního „korbelového” klání proběhl současně i okresní přebor ve sportovní gymnastice jednotlivců, dorostenek, starších žákyň a chlapců.

Mezi chlapci si titul okresního přeborníka vybojovali Antonín David a Matyáš Burýšek. Stříbro získali Karel Toman a Šimon Krátký, v děvčatech pak druhé místo patřilo Pavlíně Hellingerové a Adéle Valterové.

Po obědě pokračoval závodní maraton kategoriemi žactva. Z mladších závodnic a závodníků však na medailovou příčku dosáhli jen Laura Svítková a Antonín Škoda, skončili třetí.

Doufejme, že se soutěžícím bude dařit lépe na krajském přeboru, který se uskuteční 13. dubna v Trutnově. Na kraji už půjde o postup mezi republikovou špičku, pouze první čtyři závodnice či závodníci každé kategorie se probojují na MČR do Doubí u Třeboně.

Popřejme tedy hodně štěstí a dostatek času a elánu k vylepšování závodních sestav.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám