Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky přivezly z Veteraniády bronzové medaile

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední předprázdninová neděle (26. června) přinesla gymnastickým veteránkám Spartaku Trutnov bronzové medaile.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Trenérky oddílu sportovní gymnastiky Lída Oravcová a Kája Hellingerová se již potřetí v roli závodnic účastnily závodu mistrovství republiky veteránů - Veteraniáda Horních Počernic v Praze.

V pořadí 32. ročník veteránské soutěže se nesl v duchu motta „Gymnastika patří k našemu životnímu stylu, k dobré pohodě, k posílení a udržení tělesné a psychické svěžesti a mládí”.

Závod probíhal na ženském gymnastickém nářadí a byl dvojbojem podle vlastního výběru. A volba přeskoku s akrobacií se vyplatila. Lídu s Kájou předběhly jen dvě věkově starší (klobouk dolů) závodnice.

Dřívější datum narození je v této soutěži trochu i výhodou, neboť za každý rok nad 26 let věku získává závodnice k bodovému ohodnocení svého předvedeného výkonu i bonifikaci 0,1 bodu za věk. Nicméně i v tomto závodu pravidla vyžadují povinné prvky a zadarmo to není.

V tělocvičně panovala skvělá, přátelská atmosféra - spíš než o rivalitu mezi závodnicemi šlo o vzájemný respekt a uznání, neboť předvedené výkony vzhledem k věku byly opravdu úctyhodné. Nejstarší závodnici bylo 51 let a s přehledem předvedla akrobatické saltové řady či vzklopky na bradlech.

Vše proběhlo hladce a bez zranění, přítomní soutěžící si užili potlesku spoluzávodících, diváků i rozhodčích a příští rok se opět těší na repete.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám