Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky a gymnasté se neztratí ani v atletice

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gymnastky a gymnasté oddílu Spartak Trutnov vozí medaile i z atletických závodů.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Devět medailí vybojovali v sobotu 25. února na zimním pětiboji v Úpici. Závodu se zúčastnilo i 42 závodníků z gymnastického oddílu Spartak Trutnov.

Závodilo se ve člunkovém běhu, skoku dalekém z místa, v hodu na koš, ve šplhu a přeskocích přes švihadlo na čas. 

Oddíl sportovní gymnastiky si svými skvělými výkony zajistil celkem 11 postupů do krajského kola v Hořicích. Mezi nejmenšími se nejlépe umístila Laura Svítková, která obsadila krásné druhé místo v kategorii 2011 Nejmladší žákyně I. 

Kategorii Nejmladší žákyně II (rok narození 2010) ovládla Bára Hetešová a převzala zlatou medaili. Na druhý stupínek vystoupila a s úsměvem na tváři převzala stříbro Nikola Sáblíková. Obě děvčata obhájila umístění z minulého roku. Ze 4. místa si zajistila postup Ema Thamová.

V kategorii Mladší žactvo I (rok narození 2009 - 2008) excelovala Valerie Čermáková a pyšní se zlatou medailí. Bramborové, ale úspěšné 4. místo patří Andree Houtové, která také získala postup do krajského kola.

Na stupních vítězů se také blýskala na krku stříbrná medaile Pavlíně Hellingerové a bronzová medaile Báře Oravcové v kategorii Mladší žactvo II (rok narození 2007 - 2006).

Velice úspěšní byli také chlapci. V kategorii Nejmladší žáci II. obsadil třetí místo Antonín David a získal bronzovou medaili. Starší chlapci v kategorii ročník narození 2009 - 2008 obsadil nejvyšší příčku Matyáš Vogler a stříbrnou medaili získal Adam Svatoš. 

Závodu se zúčastnili také nejmenší (rok narození 2011 a mladší), kteří si odvezli diplom a malou cenu. 

Všem účastníkům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů na dalších závodech všestrannosti, především ale v gymnastice a teamgymu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám